E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇİN'İN BÜYÜMESİ YÜ ZDE 11'İ AŞABİLİR---

ÇİN'İN BÜYÜMESİ YÜ ZDE 11'İ AŞABİLİR

ÇİN'İN BÜYÜMESİ YÜ ZDE 11'İ AŞABİLİR
15 Şubat 2010 - 00:13 borsagundem.com

Çin'de yetkili otoriteler kredi koşullarını daraltıyor olsa da 2010 yılında dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Çin ekonomisi yüzde 11'in üzerinde bir büyüme yaşayabilir.

Çin'de yetkili otoriteler enflasyon ve enflayona bağlı varlık balonları oluşmasını önlemek için kredi koşullarını daraltıyor olsa da 2010 yılında dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Çin ekonomisi yüzde 11'in üzerinde bir büyüme yaşayabilir. Goldman Sachs Group Inc. tarafından yayınlanan raporda Çin Merkez Bankası Çin bankaları için zorunlu rezerv karşılık oranlarını artırmış olsa da Çin'in bu yıl yaşayacağı ekonomik büyümeye ilişkin beklentinin yüzde 11.4 olarak korunduğu ifade edidi. Bank of America-Merrill Lynch'in Hong Kong'ta görev yapan ekonmistlerinden Lu Ting ise "Çin ekonomisi sağlam bir temel üzerine oturuyor ve ihracat bu yıl ekonomiyi sürükleyecek en büyük unsur olacak. Çin'e dışardan bakanlar hükümetin ekonomiyi ve canlandırma önlemlerinden çıkışı yönetme konusundaki becerisini hafife alıyorlar." ifadelerini kullandı. Merrill çin ekonomisi için bu yıl yüzde 10.1 büyüme öngörürken, Capital Economics Ltd. yüzde 10 büyüme öngördü. çin Merkez Bankası'nın rezerv karşılıklarını artırması bu beklentileri değiştirmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)