E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in düşürdüğü büyüme tutturulamayabilir---

Çin'in düşürdüğü büyüme tutturulamayabilir

Çin'in düşürdüğü büyüme tutturulamayabilir
10 Aralık 2015 - 08:05 borsagundem.com

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in düşürdüğü minimum büyüme oranına da ulaşılması zor görünüyor

Çin'in geriye çektiği minimum büyüme oranı da halen yüksek kalmış olabilir. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin önemli bir azınlığı da bu şekilde düşünüyor.

Geçen yılın sonlarından buyana yapıla altı faiz indirimi ile somutlaşan parasal gevşeme, 2015 yılı için belirlenen yüzde 7 büyüme hedefine ulaşamama riski taşıyan ekonomiyi canlandırmaya yetmedi. Bu yavaşlamanın kendisi, vergi gelirleri ve uzun süredir harcamalara bel bağlayan yerel yönetimlerin arazi satışlarından gelen gelir üzerinde oluşturduğu baskı dolayısıyla, mali teşvikleri daha zorlaştırıyor.

Bu durum dikkate alındığında, Devlet Başkanı Xi Jinping'in önümüzdeki beş yıl boyunca gayrı safi yurtiçi hasılada (GSYİH) öngördüğü en az ortalama yıllık yüzde 6.5 büyüme de kuşku ile karşılanıyor. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin üçte birden fazlası gelecek yıl için Xi'nin hedefine ulaşılamayacağını öngörüyor. Ankete katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre Çin ekonomisinin 2017'de yüzde 6.3 büyümesi öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)