E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'in eli güçlü---

Çin'in eli güçlü

Çin'in eli güçlü
20 Ocak 2016 - 07:13 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası'ndan Ma Jun, piyasaya para enjekte etmek için, zorunlu karşılıkları düşürmek yerine yeni araçlar olduğunu söyledi

Çin merkez Bankası'nın (PBOC) araştırma bürosu baş ekonomisti Ma Jun, PBOC'un, büyük bankalar için zorunlu karşılık oranını düşürmek yerine, açık piyasa işlemleri yoluyla nakit enjeksiyonunu artırmak için yeni araçları uygulamaya koymakta olduğunu söyledi.

Ma, Çin Merkez televizyonu'na verdiği mülakatta, "Çin merkez Bankası, büyük bankalar için zorunlu karşılık faizini düşürmeye alternatif olarak, üç farklı yoldan likidite desteği sağladı," dedi. ma'nın politika belirlemede rolü yok.

Nakit enjeksiyonları, yavaşlayan büyümenin sermaye çıkışlarını artırması ve gelecek ay başlayacak 1 haftalık Çin Yeni Yıl tatili öncesi geleneksel olarak artan nakit talebi ile birlikte geldi. Çin, Salı günü açıklanan verilere göre, dördüncü çeyrekte yüzde 6.8 büyürken, sanayi üretimi, perakende satışlar ve sabit sermaye yatırımları 2015 yılının sonunda yavaşladı.

Hong Kong'da Nomura Holdings Inc. baş Çin ekonomisti Zhao Yang, "Likidite enjeksiyonları kısa vadede zorunlu karşılık faizinde indirime gitme ihtimalini zaltıyor, ziira gelen likidite arzı, zorunlu karşılık faizi ile açığa çıkan likidite ile aynı" dedi. PBOC, para politikası çerçevesini yeniden düzenlemesinden ve yuanın daha düşeceğine ilişkin beklentileri düşürmek istemesinden dolayı, piyasaya fon eklerden, piyasa bazlı yolları tercih ediyor olabilir.

PBOC'un para enjekte etmesine karşın, para piyasası koşulları Çarşamba günü sıkışık kalmaya devam etti. Çin'in 14 gün vadeli para piyasası faizi, sermaye çıkışları ve Yeni Yıl tatili öncesi artan para talebinin piyasaya çıkan paraya daha ağır basması ile birlikte, Haziran ayından bu yana en hızlı artışını gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)