E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇİN'İN EN BÜYÜK 4 BANKASI SERMAYE ARTIRACAK---

ÇİN'İN EN BÜYÜK 4 BANKASI SERMAYE ARTIRACAK

ÇİN'İN EN BÜYÜK 4 BANKASI SERMAYE ARTIRACAK
13 Mayıs 2010 - 09:52 borsagundem.com

Çin'in borsaya kote en büyük dört bankası sermayelerini, sermaye piyasaları yoluyla 287 milyar yuan (42 milyar dolar) artırmak için Bakanlar Kurulu'ndan onay aldılar

National Business Daily gazetesinin isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre Çin'in borsaya kote en büyük dört bankası sermayelerini, sermaye piyasaları yoluyla 287 milyar yuan (42 milyar dolar) artırmak için Bakanlar Kurulu'ndan onay aldılar. Verilen bilgiye göre Bakanlar Kurulu, Industrial & Commercial Bank of China Ltd., China Construction Bank Corp., Bank of China Ltd. ve Bank of Communications Co.'nun sermaye artırımlarını onayladı. Bu 4 banka da son aylarda sermayelerini takviye etmek için fon temin planlarını açıklıyorlardı. Bakanlar kurulu, China Construction Bank ve Bank of Communications'ın sermayelerini Shangay ve Hong Kong'de bedelli sermaye artırımı yoluyla artırmalarına onay verdi. Buna göre China Construction Bank sermayesini 75 milyar yuan, Bank of Communications 42 milyar yuan artıracak. Bakanlar Kurulu ayrıca Industrial & Commercial Bank of China Ltd.'nin (ICBC) sermayesini 70 milyar Yuan, Bank of China'nın 100 milyar yuan artırmasına onay verdi. ICBC ve Bank of China sermaye artırımın 105 milyar yuanlık bölümünü Hong Kong borsasından temin edecekler. Ayrıca ICBC, Hong Kong'de 25 milyar yuan, Bank of China ise Shangay'da 40 milyar yuan tutarından konvertible tahvil satacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)