E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin'in gizli borcu var---

Çin'in gizli borcu var

Çin'in gizli borcu var
14 Ocak 2011 - 14:53 borsagundem.com

Çinli politika yapıcı Yin Zhongqing,yerel yönetimlerin en az 10 trilyon yuan (1.5 milyar trilyon dolar) gizli borcu olduğunu söyledi

Çinli politika yapıcı Yin Zhongqing, Çin yerel yönetimlerinin finanse ettikleri projeler bitime yaklaşırken bu yönetimlerin milyarlarca dolar olan borcunun artacağını düşünüyor. Reuters Insider röportajında Yin, yerel yönetimlerin en az 10 trilyon yuan (1.5 milyar trilyon dolar) gizli borcu olduğunu ve bu borçları borçlanan görevi gören binlerce yatırım aracı oluşturarak sakladıklarını dile getirdi. Yin, hangi kredilerin kötüleşeceğinin net olmadığını çünkü projeler tamamlanana kadar geri ödeme yapılmayacağını kaydetti. Parlamentoda finansal ve ekonomik ilişkiler komitesi üyelerinden biri olan Yin, Yerel yönetimlerin 2008 sonunda küresel finansal krizin etkileriyle baş edebilmek için aldıkları büyük miktardaki borçlar ileride büyümemiz üzerinde ağır bir yük olacak. dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)