E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin'in hamlesi olumlu yansıyor---

Çin'in hamlesi olumlu yansıyor

Çin'in hamlesi olumlu yansıyor
01 Mart 2016 - 10:04 borsagundem.com

Çin’de açıklanan yeni parasal teşvik, risk algısına olumlu yansıyor..

Çin Merkez Bankası'nın zorunlu karşılıklarda gerçekleştirdiği indirim, G20 toplantılarının hemen ardından ilk politika adımı ve kısa vadeli piyasa algısını olumlu etkiliyor. Bu göreli daha olumlu risk algısı ile OPEC ve ABD petrol üretiminde gözlenen gerileme de, petrol fiyatlarının yükselişine destek veriyor. Ancak gerek Çin gerekse ABD dahil gelişmiş ülkelerde zayıf seyreden veri akışı, küresel ekonomik risklerin devam ettiğine ve, bununla beraber, kırılgan piyasa dinamiğinin de devam edebileceğine işaret ediyor.
Piyasalarda olumlu kısa vadeli trende rağmen, Japon yeninde devam eden değerlenme baskısı, takip edilmesi gereken bir diğer risk faktörü.
Yurtiçinde ise, Türk lirası geçtiğimiz haftanın son gününde yaşadığı değer kaybını, büyük ölçüde geri kazanmış görünüyor. Türk lirasında gözlenen bu göreli istikrarlı seyrin  kalıcı olduğu takdirde, orta vadeli enflasyon beklentilerinin istikrarına da destek verebileceğini
düşünüyoruz. Bugün yurtiçinde ve diğer bazı ekonomilerde açıklanacak ekonomik aktivite beklenti endeksleri, piyasa yönü üzerinde etkili olacaktır.
Çin’de imalat sanayi verisi ekonomide yavaşlamanın sürdüğüne işaret ediyor. Resmi imalat sanayi PMI endeksi Şubat’ta 49 ile Şubat 2009’dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bunda yeni yıl tatiline bağlı olarak mevsimsel faktörlerin de etkili olduğu değerlendiriliyor. Hizmet sektörü beklentilerinde de Şubat ayında gerileme görüldü: Endeks 52,7 ile Aralık 2008’den bu yana en düşük seviyesinde. Çin Merkez Bankası, ekonomik büyümeyi
desteklemek için dün zorunlu karşılık oranlarını %0,5 düşürerek %17’ye çekti. Şubat 2015’ten bu yana beşinci kez indirmiş oldu.
Petrol fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Mart ortasında Rusya ve bazı OPEC ülkeleriyle petrol arzına ilişkin yapılması planlanan toplantıya ek olarak ABD ve OPEC ülkelerindeki
üretiminin bir miktar gerilemesi fiyatlara destek verdi. Brent petrolü 36,8 $/varil ile yılbaşından bu yana en yüksek seviyelerinden işlem görüyor.
/$ 1,09’un altında. Euro Bölgesi enflasyonunun -%0,2 (beklenti: %0,0) yeniden bölgede deflasyona işaret etmesinin, 10 Mart’ta ECB’den güçlü bir ek genişleyici adım beklentilerini
canlandırmasıyla ¬/$ 1,09’un altında geriledi  1,0870’te. Yen, Cuma günü ABD dolarındaki genel güçlenmeyle yaşadığı kayıpları geri alıyor  USD/JPY 112,6’da. Gelişmekte olan ülke para birimleri ise dün, Cuma günkü kayıplarının bir kısmını telafi ettiler  olumlu hava bu sabah da devam ediyor. $/TL 2,9580’de.
ABD borsaları dün günü değer kaybıyla kapattı. Avrupa borsalarında DAX %0,2 düşerken , CAC-40 %0,9 yükseldi. BİST-100 günü %1,2 primli kapandı. Asya borsaları bu sabah alıcılı.
Hazine Mart-Mayıs dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Buna göre Hazine 3 aylık dönemde toplam 14 milyar TL iç borç ödemesine karşılık 11,7 milyar TL iç borçlanmayı planlıyor. Hazine Mart ayında 4,5 milyar TL borç ödeyecek.

Akbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika01 Mart 2016 11:38

    Petun bu yılı iyi geçirdiği halde,Pınar sütün bu yılı iyi geçirmemesinden ve sığlıktan beklenen primi yapamıyor.