E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'in huzuru Kuzey Kore nedeniyle kaçıyor---

Çin'in huzuru Kuzey Kore nedeniyle kaçıyor

Çin'in huzuru Kuzey Kore nedeniyle kaçıyor
18 Nisan 2017 - 09:56 borsagundem.com

Washington Post'un haberine göre, ABD-Kuzey Kore iddialaşması Çin'i de rahatsız ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan sonra ABD Başkan Yardımcısı da Güney Kore'de, iki ülkeyi ayıran sınırda Kuzey Kore'yi tehdit ediyor. Pence, tehdidi daha da "gerçekçi" kılmak için ABD'nin son Suriye bombardımanını ve
Afganistan'da yaptıklarını örnek olarak gösteriyor.
Çin Uluslararası Radyosunun haberien göre ABD, Kuzey Kore'nin nükleer testlere barışçı yoldan son vermesini taleple, aksi takdirde her türlü opsiyonun masada olduğunu belirtiyor. BU durum ise, K.
Kore'nin tek dostu ve "hamisi" olup ona söz dinletmekte de sorun yaşayan Çin ile ABD'yi bir diplomatik krizin eşiğine taşıyor.
Pekin'de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, çok taraflı uluslararası görüşmeler önerirken, gidişten kaygı duyan Rusya da, ABD'nin bu kez Suriye'de yaptığı gibi tek yönlü bir girişimden kaçınması gerektiğini vurguluyor.
K. Kore'ye yapılacak olası bir "ön alıcı" müdahale, kuşkusuz ki, ABD açısından Suriye'deki gibi risksiz değil, ama ABD K. Kore'nin provokasyon saydığı nükleer testlerinin sürmesine de sessiz kalma
niyetinde değil. Çin ise, ABD'nin geçen temmuz ayında Güney Kore'ye yerleştirdiği THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) sistemleri yerli yerinde dururken K. Kore'yi ikna edebilmekte zorluk çekiyor.
Kısacası durum bir bilek güreşine dönmüş durumda ve bölge, hatta dünya için risk içeriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)