E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in sanayi sektörü kârı Ağustos ayında düşüşe geçti---

Çin'in sanayi sektörü kârı Ağustos ayında düşüşe geçti

Çin'in sanayi sektörü kârı Ağustos ayında düşüşe geçti
27 Eylül 2024 - 07:20 borsagundem.com

Çin sanayi sektörü Ağustos ayında düşüş yaşadı. Endüstriyel kârlar Temmuz ayında kaydedilen %4,1'lik artışın ardından Ağustos ayında bir yıl öncesine göre %17,8 düştü

Çin'in sanayi sektörünün kârı Ağustos ayında düşüşe geçti; Bu da liderleri güçlü teşvik önlemleri almaya sevk eden geniş tabanlı bir ekonomik yavaşlamanın bir başka işareti olarak değerlendirildi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, endüstriyel kârlar Temmuz ayında kaydedilen %4,1'lik artışın ardından Ağustos ayında bir yıl öncesine göre %17,8 düştü.

Yılın ilk sekiz ayında endüstriyel kârlar Ocak-Temmuz dönemindeki %3,6'lık artıştan yavaşlayarak %0,5 arttı.

NBS'de kıdemli istatistikçi olan Wei Ning, kârlardaki düşüşün zayıf piyasa talebi, aşırı hava koşulları ve geçen yılın aynı dönemine göre yüksek bir karşılaştırma tabanının sonucu olduğunu söyledi.

Ancak, lityum iyon piller, yarı iletkenler ve roket üretimi de dahil olmak üzere yüksek teknoloji üretim sektörlerinin karları ilk sekiz ayda %10,9 artarak genel kar büyümesini önemli ölçüde geride bıraktı.

Orta Doğu'da tansiyon yükselirken Çin'den İran'a destek mesajıOrta Doğu'da tansiyon yükselirken Çin'den İran'a destek mesajı

 

Petrolde 'kâr alımları' ve 'Çin' düşüşüPetrolde 'kâr alımları' ve 'Çin' düşüşü

 

Demir ve bakır Çin'in teşvikleriyle destek bulduDemir ve bakır Çin'in teşvikleriyle destek buldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)