E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivÇinli GAC'den Avrupa'da elektrikli araç üretme planı---

Çinli GAC'den Avrupa'da elektrikli araç üretme planı

Çinli GAC'den Avrupa'da elektrikli araç üretme planı
14 Ekim 2024 - 07:13 borsagundem.com

Elektrikli araç piyasasına danga vuran Çin'in devlet himayesindeki otomobil üreticisi GAC, gümrük vergilerinden kaçınmak için Avrupa'da elektrikli araç üretmeyi planlıyor.

Çin devletine ait otomobil üreticisi GAC'nin uluslararası işlerinden sorumlu genel müdürü Pazar günü Reuters'e yaptığı açıklamada, yerel üretim planlayan Çinli şirketlerin giderek artan listesine katıldığını söyledi. Çin'in en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan şirket, 2030 yılına kadar 500.000 denizaşırı satış hedefliyor.

Şirket henüz Avrupa'da elektrikli araç satmıyor ancak Pazartesi günü başlayacak olan Paris Otomobil Fuarı'nda Avrupa pazarına özel bir elektrikli SUV'un lansmanını yapacak. Fuar öncesinde Paris'te konuşan Wei Heigang, Avrupa Komisyonu'nun Çin'de üretilen elektrikli araçlara gümrük vergisi getirme hamlesine rağmen GAC'ın Avrupa'yı "nispeten açık" önemli bir pazar olarak gördüğünü söyledi: "Gümrük vergisi meselesinin kesinlikle üzerimizde bir etkisi var. Ancak uzun vadede tüm bunların üstesinden gelinebilir... Tüm bunları çözmenin bir yolu olacağından eminim" dedi ve ekledi: "Yerel üretim bunu çözmenin yollarından biri olacaktır." "Wei, görüşmelerin henüz çok erken bir aşamada olduğunu ve şirketin yeni bir fabrika mı inşa edeceğini yoksa mevcut bir fabrikayı mı paylaşacağını ya da devralacağını düşündüğünü söyledi.

GAC, Paris'te sergilenen ve 520 kilometre menzile sahip "Aion V" adlı kompakt SUV'un 2025 yılı ortalarında bazı Avrupa pazarlarında 40.000 Euro'nun (43.748 $) altında bir fiyatla piyasaya sürüleceğini, ancak nihai fiyatın henüz belirlenmediğini söyledi. Bu lansmandan sonra, Avrupa'da satışa sunulacak bir sonraki GAC aracı, 2025'in sonlarında piyasaya sürülecek küçük bir elektrikli hatchback olacak.

TSMC, Avrupa'da daha fazla tesis kurmayı planlıyorTSMC, Avrupa'da daha fazla tesis kurmayı planlıyor

 

Ekim ayı otomobil kampanyaları: Kaçırılmayacak fırsatlar...Ekim ayı otomobil kampanyaları: Kaçırılmayacak fırsatlar...

 

Borsadaki otomotiv şirketlerinin kârı eridiBorsadaki otomotiv şirketlerinin kârı eridi

 

Avrupa borsaları otomotiv hisseleri öncülüğünde düştüAvrupa borsaları otomotiv hisseleri öncülüğünde düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Ekim 2024 07:37

    maceristan.. sırbistan olabilir... ülkemizdede Trakyada yedek parça vb üretebilir. Çimlilerin ortadoğu programı bu tarz şekillenmiş durumda. bu türo unutulmasın...