E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇinli virologdan çok büyük iddia: Virüs insan yapımı---

Çinli virologdan çok büyük iddia: Virüs insan yapımı

Çinli virologdan çok büyük iddia: Virüs insan yapımı
13 Eylül 2020 - 12:42 borsagundem.com

Ülkesinden ABD’ye kaçan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, Pekin hükümetinin korona virüsü (Kovid-19) örtbas ettiğini ve virüsün insan yapımı olduğunu ileri sürdü.

Kovid-19 salgını tüm dünyada hız kesmeden yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Bilim insanları virüsün tedavi edilmesi için aşı ve ilaç çalışmalarını sürdürürken bir yandan da virüsün kaynağını ve nasıl bulaşmaya başladığını araştırıyor.

Dünyadan gelen vaka ve ölüm sayıları korku yaratmaya devam ederken ABD'ye kaçmak zorunda kalan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, Pekin hükümetinin korona virüsü (Kovid-19) örtbas ettiğini ve virüsün insan yapımı olduğunu ileri sürdü.

Koca'dan, milletvekilinin paylaştığı 'ölüm raporu'na ilişkin açıklama

"ÜLKEMDEN KAÇMAK ZORUNDA KALDIM" 

Hong Konglu bilimci Li-Meng Yan ABD'nin Fox News kanalına yaptığı açıklamada ülkesinden kaçmak zorunda kaldığını itiraf etmişti.

Dr. Li-Meng Yan, Pekin yönetiminin koronayı örtbas ettiğini ve virüsün insan yapımı olduğunu ileri sürdü. Çin’in virüse dair kendisine ait verileri sildiğini belirten Yan, iddialarını kanıtlamak için bilimsel veriler sunacağını açıkladı.

Korona virüs salgının ortaya çıktığı günlerde Hong Kong Halk Sağlığı Okulu'nda çalışan bir virolog olan. Dr. Yan, Kovid-19’un Çin’in Wuhan kentindeki bir hayvan pazarından çıktığı iddialarının yalan ve aldatmaca olduğunu savundu.

ABD'de dev sivrisinek tehdidi

Yan, katıldığı TV programı Loose Women’da yaptığı açıklamada, "Virüs Wuhan’daki hayvan pazarından, yani doğada ortaya çıkmadı. Bu aldatmaca. Genom dizisinde insan parmak izi var gibi. Buna dayanarak bu şeyleri tanımlayabilirsiniz." dedi.

Yan, "Bu kanıtı, insanlara bunun neden Çin’deki laboratuvardan geldiğini, neden yapanların kendileri olduğunu anlatmak için kullanacağım. Açıkladığım verileri, biyoloji bilginiz olmasa dahi anlayabileceksiniz" ifadelerini kullandı.

Li-Meng Yan, yaptığı açıklamada salgın hastalıklarla ilgili araştırma yaptığını ancak amirlerinin bulduğu önemli verileri görmezden gelerek saklamaya çalıştığını iddia etti.

İngiltere'de vaka sayısı 365 bini aştı

BİLGİLERE İLK ULAŞANLARDANDI 

Salgın hastalıkları araştırma ekibinde yer alan ve salgının ilk görüldüğü aralık ayında Wuhan'a giden ilk ekipten olan Dr. Yan, virüsün insandan insan bulaştığı yönündeki bulgulara ilk ulaşanlardan oldu.

Ancak bilim insanı bu çok önemli bilginin Çin Komünist Partisi yetkilileri ve kendi amirleri tarafından saklanmaya çalışıldığını açıkladı.

Li-Meng Yan yaşadıklarından sonra Hong Kong'dan ayrılarak ABD'ye gittiğini ve bu kaçışı virüsü dünyaya duyurabilmek için gerçekleştirdiğini söyledi.

Çin hükümetinin Hong Kong Üniversitesi’ndeki çalışmalarını engellediğini, dışarıdan gelen uzmanların araştırma yapmasına da izin vermeyerek gerçekleri sakladığını söyleyen bilim insanının bu açıklamaları büyük yankı getirdi.

Li-Meng Yan, televizyon yayınındaki açıklamasında 'Çin'in benim gibilere ne yaptığını çok iyi bildiğim için ABD'ye kaçmak zorunda kaldım' dedi.

Li-Meng Yan şu anda ABD'de güvenlik gerekçesiyle kimsenin bilmediği bir yerde gizlenmeye devam ediyor.

1. sınıf öğretmenleri velilerle çevrim içi toplantı yapacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR14 Eylül 2020 12:02

    CAI ajanına benziyor.iki yıldır tv lerde açık oturumlar yapılıyor idi.bu böyle bir virüsü abd nin çıkartıp dünya ya yayacağını milyonlarca insanı öldüreceğini söylüyorlar idi.bunun nedenide çin in abd yi geçmesi olduğunu ekonomik yönden söylülardı.bençede bunu abd yaptı.

  • ALİ DAYI14 Eylül 2020 11:02

    ispanyol gribi 1915 de çıktı,ABD  de üretilip ABD ASKERLERİ TARAFINDAN DÜNYAYA YAYILDI,ispanya gribi dünya basınına duyurduğu için adı ispanya gribi oldu,doğrusu ABD ÜRETİMİDİR.

  • HASAN TOSUN14 Eylül 2020 10:12

    kaçtığın ülke virüsü üreten ülke,abd de üretilip çinde yayan abd dir

  • Bika14 Eylül 2020 08:04

    Amerikan istihbarat örgütleri net bir şekilde virüsün bir biyolojik silah olduğu yolundaki  komplo teorilerini reddetmişti.Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan ABD'deki siyasetçilerin oyuncağı olmamalı.

  • Kerim14 Eylül 2020 06:03

    Dakirin atom bombasi..tum dunyayi kasip kavuruyor

  • Öztürk13 Eylül 2020 20:09

    Ta baştan beri biliyorum insan yapımı olduğunu önemli olan bunu kim yaptı onu bulun idam edin

  • r13 Eylül 2020 14:53

    hangi çılgın böyle virüs yapar ki ? döner dolaşır bomerang kendine çarpar....

  • Doğru ise...13 Eylül 2020 14:46

    Eğer doğru ise, çin e bu bedel mutlaka ödetilmelidir. Bu insanlığın gereğidir.

  • mehmet13 Eylül 2020 13:56

    yalannn... böyle bişi yok. inandırıcı değil. insan yapımı olamaz

  • Recai13 Eylül 2020 13:20

    Rus ve Çin severlerin nasıl bir dünya istediği ortada