E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCiti: ABD seçimleri metal fiyatlarında yükselişi önlemeyi sürdürecek---

Citi: ABD seçimleri metal fiyatlarında yükselişi önlemeyi sürdürecek

Citi: ABD seçimleri metal fiyatlarında yükselişi önlemeyi sürdürecek
06 Eylül 2024 - 08:06 borsagundem.com

Citi analistleri, ABD seçimlerinin metal fiyatlarında anlamlı bir yükselişi önlemeye devam edeceğini belirtti.

Citigroup'a göre, kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerine ilişkin belirsizlik, küresel risk iştahını azaltarak ve muhtemelen Çin'deki hükümet teşviklerini geciktirerek metaller için anlamlı yükselişi önleyecek.

Tom Mulqueen'in de aralarında bulunduğu Citi analistleri, Fed'e atıfta bulunarak, "Fed faiz indirimleri, Çin politikasının daha da gevşetilmesi ve küresel imalat duyarlılığındaki yükselişin, ABD seçimleri geride kaldıktan sonra dördüncü çeyreğin sonlarında / 2025'in başlarında metal fiyatlandırması için daha yapıcı olacağını düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptılar.

Citigroup üç aylık tahminlerini bakır için 9.500 $ ve alüminyum için 2.500 $ olarak tuttu ve küresel büyümede nihai bir toparlanmanın fiyatlara yardımcı olması gerektiğini söyledi. Yine de, Trump'ın Beyaz Saray'a dönmesi halinde yeni veya daha yüksek gümrük vergileri tehdidinin "büyüme toparlanması anlatısı için önemli bir risk olmaya devam ettiği" belirtildi.

Metal fiyatlarında Çin etkisiMetal fiyatlarında Çin etkisi

 

Commerzbank'tan Commerzbank'tan "değerli metal" tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)