E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisCiti'de e-posta krizi---

Citi'de e-posta krizi

Citi'de e-posta krizi
27 Ekim 2012 - 11:13 borsagundem.com

Citigroup'un başarılı teknoloji analisti bir e-posta yüzünden işinden oldu!

Citigroup’un başarılı teknoloji sektörü analisti Mark Mahaney, bir gazeteciyle iletişimi ile ilgili olarak şirketine yalan söylediği gerekçesiyle işten atıldı.
Mahaney’nin kovulmasına yol açan olay, Nisan ayında meydana geldi. Mahaney, e-posta yoluyla Fransız dergisi Capital’in bir muhabirine, Google’ın YouTube gelirlerinin kendi tahminlerinin üzerinde çıkacağını ifade etti.
Citigroup kurumsal iletişim ekibi, muhabirin Mahaney’le temas kurduğunu öğrendiğinde ise, analist onlara, muhabire yanıt yazmayacağını söyledi. Oysa yanıtı çoktan yazmıştı.
2005’ten bu yana Citigroup’ta çalışan Mahaney, “Institutional Investor” dergisinin geçen hafta yayınlanan yıllık anketinde alanında en iyi analist seçilmişti.
Financial Times’ın haberine göre Citi ayrıca alt düzey bir teknoloji analistini daha çıkardı. Eric Jacobs adlı analistin, Facebook halka arzına dair ayrıntıları bir blogger ile paylaştığı öğrenildi. Mahkeme belgelerine göre Jacobs ile “TechCrunch” blogunu yazan kişi, üniversiteden arkadaştı.
Citigroup, Mayıs ayındaki Facebook halka arzında baş yüklenicilerden biriydi. Dolayısıyla, şirketin yönetimi ve mali bilgilerine dair ayrıcalıklı bilgiye erişim elde etmişti.
Her iki olay nedeniyle Citigroup 2 milyon dolar tutarında ceza ödemek zorunda kalacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 6 ayda27 Ekim 2012 21:25

    6 ay geçti kredi kartı almıştım. ama kredi kartıma kart parası kesildi. hemde ne ekstra var nede bir haber.. sadece bir arkadaşım dedı bana. kredi kart parası kesmişler bak sendede vardır dediler.. neyse iptal etmeyince kartı ben iptal ettim. :)) hemde 23 dk tel goruşmesi ile...

  • kağan27 Ekim 2012 15:09

    kredi kartı verip insanlarımızı sömüren banka seni sevmiyorum