E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCiti'den euro-yene müdahale sinyali---

Citi'den euro-yene müdahale sinyali

Citi'den euro-yene müdahale sinyali
23 Temmuz 2024 - 08:10 borsagundem.com

Citi, kurun 180 yen seviyesine yaklaşması halinde olası euro-yen müdahalesini işaret etti

ABD'li Citigroup analistlerine göre, Japon yetkililer döviz piyasasına girebilir ve yen kurunun 180 yen seviyesine yaklaşması halinde euro satabilir.

Euro-yen paritesi 11 Temmuz'da 175,43 Yen'e kadar yükselerek ortak para biriminin 1999'da piyasaya sürülmesinden sonraki rekorunu kırdı.

Japon yetkililer muhtemelen 11 Temmuz'da para birimini dolar karşısında desteklemek için yaklaşık 3,5 trilyon Yen (22 milyar USD) harcadı ve bu yılki üçüncü müdahale oldu. Ertesi gün Japonya Merkez Bankası euro-yen paritesinde bir faiz kontrolü gerçekleştirdi ve ardından dolar karşısında yen ticaretine şüpheli bir müdahale daha yaptı. Kur kontrolleri genellikle Tokyo'nun döviz piyasasına müdahale etmeye hazır olduğu sinyalini veriyor.

Euro-yen kuru, Japonya'nın doların saldırısına karşı para birimini desteklemek için on yıllardır ilk müdahalesini yaptığı Eylül 2022'den bu yana euro karşısında yaklaşık 30 Yen yükseldi. Buna karşın, Citi analistleri yayınladıkları bir araştırma raporunda, dolar-yen paritesinin bu süre zarfında yaklaşık 10 Yen daha yüksek işlem gördüğünü belirtti.

Dolar yen karşısında güçleniyorDolar yen karşısında güçleniyor

 

Japon yeni 'müdahale' spekülasyonları gölgesinde yükselişteJapon yeni 'müdahale' spekülasyonları gölgesinde yükselişte

 

Japon yeninin dolar karşısında düşüşü devam ediyorJapon yeninin dolar karşısında düşüşü devam ediyor

 

BofA'dan Japon yeni tahminiBofA'dan Japon yeni tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)