E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCiti'den küresel resesyon uyarısı---

Citi'den küresel resesyon uyarısı

Citi'den küresel resesyon uyarısı
25 Şubat 2016 - 17:04 borsagundem.com

Citi, Çin'in ekonomik görünümü ve sürdürülmesi güç kur rejimi küresel resesyon riskini artıran unsurlar arasında sayıldı

Bazı ülkeler ve bazı sektörlerdeki aşırı borçlanma seviyeleri, jeopolitik riskler ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma olasılığı Citigroup raporunda yer alan ana risk unsurları oldu.

Citigroup, piyasa kurlarıyla yaptığı hesaplamaya göre 2016'da küresel büyümenin yüzde 2.5 seviyesinde olacağını, ancak "Çin ile ilgili yanlış hesaplamalara" göre düzeltilmiş büyümenin yüzde 2.2 seviyesinde olacağını tahmin ediyor. Küresel büyümenin yüzde 2'nin altına gelmesi küresel resesyon olarak tanımlanıyor.

Citigroup'un ABD ekonomisi hakkında giderek daha kötümser hale geldiği anlaşılıyor. Banka, finansal koşulların kayda değer bir biçimde daraldığını ve harcamalardaki volatilitenin tehlikeli olabileceğini düşünüyor.

Citigroup, borçlanmadaki artış, finansal koşullardaki daralma ve emtia ihracatına yüksek bağımlılık gibi gelişmekte olan piyasaların aleyhine gelişmelerin sürdüğünü söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)