E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCiti'den petrolde 'boğa' senaryosu---

Citi'den petrolde 'boğa' senaryosu

Citi'den petrolde 'boğa' senaryosu
15 Ekim 2024 - 07:11 borsagundem.com

Citi, petrol fiyatlarının Orta Doğu'daki arz kesintisi potansiyeliyle 100 dolar/varilin üzerine çıkarabileceğini açıkladı.

Citi Research, Orta Doğu'da artan çatışmalar nedeniyle piyasanın bu aylarda arz kayıplarından korkma veya bu kayıpları gerçekleştirme potansiyelinin arttığını belirterek, bu çeyrek ve bir sonraki çeyrek için petrol fiyatlarına ilişkin boğa senaryosunu yükseltti.

Banka, 2024'ün dördüncü çeyreği ve 2025'in ilk çeyreği için boğa senaryosunu 80 dolar/varilden 120 dolar/varile yükseltti. Bununla birlikte, Citi, "zayıf petrol piyasası temelleri nedeniyle Brent petrolü için 2024 dördüncü çeyrek tahminimizi 74 dolar/varil ve 25 ilk çeyrek tahminimiz 65 dolar/varil için olarak koruyoruz" diye ekledi.

Ayrıca, OPEC+'nın Aralık ayından itibaren üretimi artırmasını ve petrol arzı risklerinin %20 olasılıkla azalmasını içeren ayı senaryosunu 2024'ün dördüncü çeyreği için 60$/varil ve 1Ç/25 için 55$/varil olarak tuttuğunu belirtti.

OPEC'in petrol üretimi eylülde azaldıOPEC'in petrol üretimi eylülde azaldı

 

Petrol, Çin etkisiyle gerilediPetrol, Çin etkisiyle geriledi

 

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttıABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)