E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarCITI'NIN KARI BEKLENTİLERİ AŞTI---

CITI'NIN KARI BEKLENTİLERİ AŞTI

CITI'NIN KARI BEKLENTİLERİ AŞTI
19 Nisan 2010 - 17:10 borsagundem.com

Citigroup 2010'un ilk çeyreğinde toplam 4.4 milyar dolar ve hisse başına 0.15 dolarla beklentilerin üzerinde bir kar açıkladı.

Şirketin açıkladığı bu kar rakamı 2007 ikinci çeyrekten bu yana en yüksek seviyeyi ifade etti. Şirketin gelirleri 25.4 milyar dolar harcamaları 11.5 milyar dolar olurken kredi nedeniyle oluşan kayplar 8.4 milyar dolar oldu. Tier 1 sermaye oranı yüzde 11.2 olarak açıklandı. Şirketin gelirleri 7.5 milyar dolar artarken net karı 5.8 milyar dolar arttı. Citi'nin CEO'su Vikram Pandit konuya ilişkin açıklamasında "Citi bu gün temel olarak iki yıl olduğundan çok daha farklı bir şirket" ifadelerini kullandı. Pandit sözlerini şöyle sürdürdü; "Sahip olduğu finansal güç, stratejik netlik, dünya klasmanında doğal yetenek ve kendine mahsus global ayak izleri ile Citi gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalardaki ekonomik büyümeden en iyi faydayı sağlayacak şekilde pozisyon almış durumda bulunuyor. İlk çeyrek sonuçlarımızdan gurur duyuyoruz. Ancak ekonomik toparlanmaya dair belirsizlikler ve yüksek işsizlik gibi konulardan endişeliyiz ve performansımızın sert bir yukarı trend izlemesini beklemiyoruz.Bununla birlikte Citi'nin görünümü net ve parlak"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)