E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiCoca Cola hissesi için öneriler---

Coca Cola hissesi için öneriler

Coca Cola hissesi için öneriler
29 Ocak 2013 - 11:29 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım, Coca Cola İçecek tavsiyesini 'endeks altında getiri' olarak başlattı

Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Coca Cola İçecek tavsiyesini 'Endeks Altında Getiri' olarak başlatırken, hedef fiyatı 42 TL olarak belirlediklerini kaydetti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"ENDEKS ALTINDA GETİRİ (Öneri Başlangıcı)
VAFÖK momentumu daha fazla fiyat artışını desteklememektedir
*Endeks altında getiri beklentisi. Coca-Cola İçecek (CCI) değerlendirmemize 12 aylık 42,00TL/hisse hedef fiyatımızla başlıyoruz. Hedef fiyatımız %1’lik aşağı yön potansiyeline sahip olduğundan tavsiyemizi Endeks Altında Getiri olarak belirliyoruz. Kısa vadedeki tüm olumlu etkenlerin fiyatlandığını düşünüyoruz. Bloomberg konsensus tahminlerini baz alarak yaptığımız çalışmaya göre, CCI’nin VAFÖK momentumu son zamanlarda ivme kaybetmiştir ve hissedeki güçlü fiyat trendinin sürmesi için satış hacminin VAFÖK momentumunu desteklemesi gerekmektedir.
*Çarpanları benzer şirketlerin ve tarihsel ortalamalarının üzerinde. Analizlerimiz CCI’nın benzer şirketlerle arasındaki ilişkinin az olduğunu, firma/faaliyet gösterilen pazar dinamiklerinin değerleme sürecinde daha etkili olduğunu göstermektedir. Bu sebeple benzer şirket çarpanlarını değerlememize dahil etmedik. Ancak bilgilendirme amacıyla, 2013 sonu 14.5x FD/VAFÖK ve 26.5x Fiyat/Kazanç carpanlarıyla CCI benzer şirketlere kıyasla sırasıyla %62 ve %66 primli işlem görmektedir. Daha önemlisi şirketin kendi tarihsel çarpan ortalamalarına bakıyoruz. Önümüzdeki 12 ay için Bloomberg konsensus FD/VAFÖK çarpanına göre, CCI 14.6x ile kendi tarihsel ortalamasının %22 üstünde işlem görmektedir.
*2011-2015 arasında satışlarda yıllık %18 ve hacim’de yıllık %12 oranında bileşik büyüme tahmini. CCI, 2007-2011 arasında hacimsel olarak %12, satış gelirleri olarak ise TL bazında %15 bileşik yıllık büyüme göstermiştir. CCI’nin yüksek büyümesini önümüzdeki dönemde de sürdüreceğini ve kurlarda fazla bir oynaklık beklemediğimiz için, satış gelirlerindeki güçlü artışın net kar rakamına daha fazla yansıyacağını düşünüyoruz.
*Coca-Cola ağındaki altıncı büyük şişeleyici. CCI halen 10 ülkede (Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Ürdün, Türkmenistan, Kırgızistan, Suriye ve Tacikistan) faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu ülkelerdeki uygun demografik koşullar (genç nüfus yoğunluğu ve şehirleşme) ve pozitif ekonomik görünüm (artan kişi başı milli gelir) nedeniyle şirketin uzun vadede satışlarının güçlü büyüme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 61,50
En Yüksek: 62,50
En Düşük: 61,50
Değişim -0,73 %
FK: 6,60
PD / DD: 3,62
İşlem Hacmi 249.576.313
Toplam Adet: 4.027.524
Ağırlıklı Ort.: 61,97
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)