E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÇok gülüyorsunuz, gülmeyin---

Çok gülüyorsunuz, gülmeyin

Çok gülüyorsunuz, gülmeyin
27 Ocak 2012 - 01:18 borsagundem.com

Başçı'ya OECD sekreterinden öneri: 'Durumunuz fazla iyi, Türkler çok gülüyor... Davos'un ruhuna uygun karamsar bir yüz ifadesi takının!

DAVOS'TA World Economic Forum'da bir konuşma yapan ve TV kanallarına konuk olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, OECD Genel Sekreteri ile dün (önceki gün) resepsiyonda birlikte olduklarını hatırlatarak, Genel Sekreter'in 'Siz Türkler hep gülümsüyorsunuz. Çok fazla gülümsemeyin, dikkat çekiyor. Durumumuz fazla iyi, biraz fazla dikkat çekiyor. Karamsar bir yüz şekli takınsanız Davos'un ruhuna daha uygun olur' şeklinde bir espri yaptığını söyledi. Aşağı yönlü risklere karşın Türkiye için yüzde 4'lük büyümenin rahat geleceğini belirten Başçı, IMF'nin revize ettiği Türkiye'ye ilişkin yüzde 0.4'lük büyüme tahminine ilişkin 'Bizim görüşümüz farklı, IMF'nin analizlerinde aşağı yönlü riskler ağırlık kazandı ama Türkiye için yüzde 4 büyüme gerçekçi' yorumunu yaptı. Enflasyonla ilgili de önlemlerin alındığı kaydeden Başçı ciddi bir risk olmadığını dile getirdi. Gelişmekte olan ülkelere rağbetin arttığını kaydeden Başçı 'güvenli liman arayanlar gelişmekte olan ülkeleri tercih etmeli' dedi.
ALTINLA İLGİLİ ADIM ATABİLİRİZ
Davos'ta öne çıkan en büyük riskin Avrupa olduğunu belirten Başçı, Yunanistan ile ilgili ciddi risklerin olduğunu kaydetti. Türkiye'nin politikalarının ilgiyle izlendiğine de dikkat çeken TCMB Başkanı yastık altındakileri sisteme kazandırmak istediklerini kaydederek 'Altın depo hesaplarında ciddi artış var, yatırım kalemleri arasında en hızlı artan kalem bu. Önümüzdeki aylarda bu konuda yeni adım atabiliriz' dedi. Başkan, bireysel emekililk sistemine talebin artmasını beklediklerini fonların daha cazip hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Akşam

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)