E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÇOLAKOĞLU'NUN PAYI YÜZDE 25'E GERİLEYECEK---

ÇOLAKOĞLU'NUN PAYI YÜZDE 25'E GERİLEYECEK

ÇOLAKOĞLU'NUN PAYI YÜZDE 25'E GERİLEYECEK
06 Kasım 2009 - 09:25 borsagundem.com

Fortis Bank A.Ş. ile Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) birleşmesi ile pazarda yüzde 5 pay ile Türkiye'nin en büyük 7. bankasının ortaya çıkacağı belirtildi.

Fransız BNP Paribas'ın Fortis Bank'ı almasının ardından Türkiye'de de Fortis Bank A.Ş. ile TEB'in birleşmesi gündeme gelmişti. BNP Paribas, Fortis'in yüzde 75'ine, TEB'in ise yüzde 50'sine sahip bulunuyor. TEB'in yüzde 50'si ise Çolakoğlu Grubu'nun elinde. Çolakoğlu'nun payı % 25 BNP Paribas'ın birleşmeyle ortaya çıkacak bankadaki payının yüzde 62'ye yükseleceğini yazan Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, "BNP Paribas Türkiye'de Büyüyor" başlığı ile yayımladığı haberinde BNP Parisbas'ın, Fortis'i, Türkiye'nin 11. büyük bankası olan TEB ile birleştireceğini belirtti. Her biri 400 civarında şubesi olan iki bankanın yakınlaşmasının sektörde yüzde 5'lik bir payı olan, Türkiye'nin 7. büyük bankasının ortaya çıkmasını sağlayacağı kaydedilen haberde, "Fortis'in yüzde 75'ini ve TEB'nin yüzde 50'sini kontrol eden BNP Parisbas'ın, yeni oluşumda yüzde 62 gibi bir payı olurken Türk grubu Çolakoğlu'nun yüzde 25'i civarında, Belçika devletinin ise dolaylı olarak yüzde 12'sine sahip olacak" denildi. ANKA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)