E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCommerzbank: Petrol çok pahalı---

Commerzbank: Petrol çok pahalı

Commerzbank: Petrol çok pahalı
10 Kasım 2017 - 23:31 borsagundem.com

Petrol fiyatları haftanın son işlem gününü değer kaybı ile tamamladı. ABD'de açıklanan veriler ülkedeki petrol kuyularında artış yaşandığına işaret ederek, petrol fiyatlarındaki düşüşte etkili oldu.

BORSAGUNDEM.COM 
Batı Teksas türü ham petrolün Aralık vadeli sözleşmeleri 43 sent ve yüzde 0.8 oranında değer kaybı ile 56.74 dolardan günü tamamladı. Haftalık bazda ise ABD'nin gösterge petrol sözleşmeleri yüzde 2'nin üzerinde bir değer artışı yaşadı.

Öte yandan, Commerzbank tarafından yayınlanan raporda, petrol fiyatlarının olması gerekenin üzerinde olduğu iddia edildi.
Commerzbank'ın raporunda, "Suudi Arabistan'la ilgili gelişmeler bir parça risk primini haklı kılıyor olsa da petrol fiyatları yine de çok pahalı. Brent petrolde 60 doların üzerindeki fiyatlar en son 2015 yazında görülmüştü. Piyasa katılımcıları OPEC ve diğer önde gelen petrol ihracatçılarının üretim kesintisi kararını 2018 Mart ayının ötesine taşımasını ve stokların daha da gerilemesini bekliyor. Eğer bu anlaşma sağlansa dahi stoklardaki gerileme çok önemli boyutlarda olmayacaktır. Ancak petrol fiyatlarının daha da yükselmesi ABD'nin kaya petrolü üretimini artırmasına neden olacaktır" ifadeleri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika11 Kasım 2017 08:16

    Petrolün yükselmesi hangi nedenle olursa olsun, ekonomik anlamda işine gelen ülkeler ve şirketler çoğunlukta.