E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriComponenta hisselerine rehin kondu---

Componenta hisselerine rehin kondu

Componenta hisselerine rehin kondu
19 Ağustos 2016 - 12:43 borsagundem.com

Componenta Döküm hisseleri üzerinde rehin süreci başladı

Componenta Döküm tarafından KAP'a yapılan açıklamada, hisse rehni sözleşmesi ile ilgili bilgi verdi.

Şirketten gelen açıklama şöyle;

Şirketimizin %93,57'lik hisse payı ile Ana Ortağı konumundaki Componenta Corporation'nın yurtdışındaki Nordic Bank ve finansal kuruluşlara olan borçlarının teminatı olarak, Componenta Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş.'deki (COMDO) hisseleri üzerine tesis edilmiş olan rehin, ilgili borcun ödenmesini müteakip serbest kalmış ve buna dair özel durum açıklaması  21 Haziran 2016 tarihli KAP bildirimimizde yapılmıştır. 

Türkiye İş Bankası A.Ş. Bursa Kurumsal Şubesi, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Organize Sanayi Ticari/Bursa Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Orhangazi/Bursa Şubesi ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Bursa Kurumsal Şube (Kredi Verenler) ile Componenta Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş. arasında imzalanan ve Componenta Corporation'ın Grantör olduğu; 

13 Ağustos 2014 tarihinde 90 milyon Avro, 17 Haziran 2015 tarihinde 30 milyon Avro ve 28 Temmuz 2016 tarihinde 15 milyon Avro ile toplam 135 milyon  Avro seviyesine ulaşan kredi sözleşmesi tahtında; 

Componenta Coorporation'ın Türkiye'deki Componenta Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş.'deki (COMDO) %93,57'lik hisseleri üzerine (62.543.860 TL Nominal Değerde); Kredi Verenler lehine teminat verilmek üzere Hisse Rehni Sözleşmesi imzalanmış olup anılan sözleşme kapsamında MKK nezdindeki hisse rehin süreci başlatılmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)