E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCredit Suisse Avrupa borsalarını öneriyor---

Credit Suisse Avrupa borsalarını öneriyor

Credit Suisse Avrupa borsalarını öneriyor
21 Aralık 2016 - 23:24 borsagundem.com

Credit Suisse tarafından yayınlanan raporda Avrupa borsaları ve Nikkei endeksi için boğa piyasası beklentisine yer verildi

Credit Suisse'nin küresel hisse senedi piyasaları stratejisti Andrew Garthwaite, 2017 için küresel hisse senedi piyasaları görünüm raporunu yayınladı. Raporda yılın ikinci yarısında Hisse senedi yatırımcıları için daha tehditkar bir piyasa öngörüldü. Gartwhite'ın tavsiyesi, Japonya ve Avrupa'nın ağırlığının artırılması, gelişmekte olan piyasalara bunların ardından yer verilmesi yönünde oldu.

Bununla birlikte ABD hisse senetleri için ağırlığını azalt tavsiyesi verildi ve tavsiyenin düşürülmesine ilişkin 5 neden öne sürüldü:

1- Düşük operasyonel kaldıraç nedeniyle küresel büyümenin hızlanması ve ABD tahvil faizlerinin yükselmesi halinde ABD hisse senetlerinin diğerlerine göre bu durumdan daha az fayda sağlayacak olması.

2- Görece olarak hisse senedi fiyatlarının yüksek olması ki Fiyat/Kazanç oranları küresel piyasalarla kıyaslandığında, tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın seyir izliyor.

3- Doların güç kazanması: Doların güç kazanması, ters bir rüzgar ve uluslararası yatırımcılar buna bizim öngördüğümüz kadar tepki vermedi.

4- Sermayenin istihdama yönelmesi: ABD'de istihdam piyasası diğer bütün bölgelerden daha fazla bir fiyatlama gücüne sahip hale geldi ve bu da kar marjlarının düşmesine neden oluyor.

5- Görece olarak düşük karlar ve ekonomik momentum: ABD artık karlara ilişkin tabelamızda ve ekonomik momentum tabelamızda en altlarda yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)