E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: 2024'ü yüzde 3,5'lik büyüme ile kapatacağız---

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2024'ü yüzde 3,5'lik büyüme ile kapatacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2024'ü yüzde 3,5'lik büyüme ile kapatacağız
09 Eylül 2024 - 19:31 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yılı yüzde 3,5'luk bir büyümeyle kapatmayı ve 2025-2027 döneminde büyümede kademeli bir artış görmeyi öngörüyoruz." dedi

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Beştepe'deki toplantı, 3 saat 45 dakika sürdü.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öne çıkan satır başlıkları şu şekilde oldu:

"Önceliğimiz vatandaşın derdine derman olmak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetin, bünyesindeki meydan muharebesini perdeleme amaçlı ortaya attığı gündemlerin peşine takılmıyoruz. Önceliğimiz vatandaşın derdine derman olmak." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Para, maliye ve gelirler politikalarını uyumla yürüterek, tek haneli enflasyona mutlaka ulaşacağız. Bunu daha önce nasıl yaptıysak yine başaracağız. Türkiye enflasyonu düşürerek büyüyecek. Enflasyon düştükçe yatırım ortamı iyileşecek, rekabet güçlenecek ve istikrarlı yüksek büyüme olacak. Bu yılı yüzde 3,5'luk bir büyümeyle kapatmayı ve 2025-2027 döneminde büyümede kademeli bir artış görmeyi öngörüyoruz."

Teğmenlerin kılıç yemini

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin göz bebeği ve peygamber ocağı TSK'nın gücüne güç katan her adımın yanındayız. Ordumuzun disiplinine, insicamına ve itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız. Kahraman ordumuzun yıpratılmasına da ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine de müsaade etmeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal için de geçerlidir. Sınır ötesi ve okyanus ötesindekilerle ittifak yapıp iktidar hayali kuranlar bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye kalkıyor. " dedi.

"Sivil anayasa ihtiyaçtan öte zorunluluktur"
Geçen sene İstanbul'umuzu 17 milyon 370 bin turist ziyaret etti. Bu sene hedefimiz 60 milyon turist, 60 milyon dolar turizm geliridir. Turizmde 2024 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz.

Adli Yıl Açılış Törenimizi gerçekleştirdik. Yeni ve sivil meselesine biraz daha ağırlık vereceğiz. Sivil anayasa ihtiyaçtan öte zorunluluktur. 15 Temmuz milli irade destanına imza atan milletin darbecilerin yaptığı anayasaya mecbur bırakılmasını doğru bulmuyoruz.

"Kudüs kırmızı çizgimizdir"
Türkiye-Mısır ilişkilerini çok daha ileri taşıdık. Mısır'la Gazze, Doğu Akdeniz ve Afrika başta olmak üzere bölgesel konularda istişare içindeyiz. Tüm bölge ülkeleri olarak İsrail'e karşı dayanışma hattını kurmalıyız. Gazze'deki arabuluculuk çalışmalarında Mısır makamlarına destek veriyoruz. İsrail, işgal ve istila politikasını Mescid-i Aksa'yı da içine alacak şekilde genişletme peşindedir. Her fırsatta 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' diyoruz."

Borsa İstanbul bir hisseyi brüt takasa aldıBorsa İstanbul bir hisseyi brüt takasa aldı

 

NY Fed: Faiz indirimi beklentisi güçleniyorNY Fed: Faiz indirimi beklentisi güçleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.