E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: 50 bin kişi daha geliyor---

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 50 bin kişi daha geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 50 bin kişi daha geliyor
19 Aralık 2019 - 12:42 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da Kuala Lumpur Zirvesi'nde konuşma yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuala Lumpur Zirvesi'nde milli paralarla ticaretin aciliyet kazandığını belirterek, "Sizinle bu konu hakkında çalışmak için hazırız" dedi. Güvenli bölge konusuna da değinen Erdoğan, "Yaptığımız çalışmaları herkese verdik, gelmediler. Şu anda İdlib'den 50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor. Zaten 4 milyon var, şimdi 50 bin kişi daha geliyor" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır. Sizinle bu konu hakkında çalışmak için hazırız. 

2003 senesinde yüzde 80'i bulan dışa bağımlılığımızı yüzde 30'lara çekmiş bulunuyoruz. Üretim kabiliyetlerimizi ne kadar çeşitlendirirsek sürdürme kalkınma hedeflerimize o derece yaklaşırız.

Kimi ülkeler teknolojide önemli mesafeler ele aldı. Biz de bunu savunma sanayi alanında tecrübe ettik. Müslümanlar olarak son derece genç ve dinamik nüfusa sahibiz. Ancak eğitim konusunda ciddi sıkıntılarımız bulunuyor. Gerek okum yazma gerekse kız çocuklarının okumasında dünya genelinin hala altındayız. 

İslami Finans meselesini gündemimize almalıyız. Faiz yerine üretimi, ticareti merkezine alan sistemin Malezya'da önemli bir yeri var. Faizsiz finans konusunda ülkelerimiz arasında önemli bir diyalog olabilir. Bir çalışma grubu kurabiliriz. Böylece kapsamlı bir çalışma ortaya çıkabilir.

(Güvenli bölge tartışmaları)

Yaptığımız çalışmaları herkese verdik, gelmediler. Şu anda İdlib'den 50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor. Zaten 4 milyon var, şimdi 50 bin kişi daha geliyor. Güvenli bölge inşa edelim denilince buraya herhangi bir destek vermiyorlar ama silah denince silah geliyor.

40 milyar doların üzerinde biz harcama yaptık. Bize ne BM'den destek var ne de AB verdiği sözü tutuyor. Ama bakıyorsunuz ki Arap Birliği bir toplantı yapıyor. "Türkiye ile ilişkilerinizi kesin" diyor.

Diyorlar ki 'terörizmle mücadele etmemiz lazım.' Nasıl teröristle mücadele edeceğiz? Lafla terörle mücadele olmaz, icraatla olur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taki Güngör 20 Aralık 2019 08:43

    Başkalarının iç işlerine karışırsanız 50.000 de gelir 5.000.000 da

  • Gökhan(göktanrısı)19 Aralık 2019 22:02

    türkler soydaşlarımız orada çin zulmü altında asimile ediliyor.her evde bir çinli var namusları ayaklar altında.40 milyon türk gardaşımız ırk’mıza neden sahip çıkılmıyor.nerden geldi bu arap sevdası biz türk oglu türk’üz 40 çerisiyle kürşadı. 20 bin türkle mete han’ı tanırlar.korkmayın arkadaş korkunun ecele faydası yok.

  • Atakan19 Aralık 2019 19:45

    Yeter artık ne olacaklarsa olsunlar birey başına para verildiği için devamlı ürüyorlar aile başına sabit para verin üremesinler bu üreme hızıyla 20 yıl sonra çoğunluk nüfusta suriyelilere geçer

  • Erbakan Sevdalısı 19 Aralık 2019 19:22

    Bu işi ERBAKAN yapar çünki proje ERBAKAN a ait islam dinarı eğer samimi olsaydınız D-8 leri tekrar hayata geçirirdiniz.Siz eu hayranısınız muslimanlar şimdimi aklınıza geldi.İnsaallah ilk secimle birlikte yeniden REFAH Fatih ERBAKAN ile iktidara gelecektir. Biiznillahu teala başta Türkiye'nin ve bütün islam ülkelerinin sorunu bitmiş olacak.Isciye emekliye yüzde elli zammı ERBAKAN verecek,dışa bağımlı değil üreten ülke ERBAKAN ile mümkün çiftçiye kârsız mazot hayvancılık yapanlara gerçek destek ERBAKAN ile olacak.Mujdeler olsun REFAH GELİYOR Fatih ERBAKAN geliyor dertler bitiyor.

  • Muhammet Ateşci19 Aralık 2019 17:20

    Bir çoğunuz ülkede savaş çıksa kaçmamızmı lazım diye konuşuyorsunuz. Yazık sizin zihniyete gülüyorum. Orada sıradan bir savaş değil iç savaş çıktı. Siz hiç iç savaş yaşadınız mı? Önce hükümet sizin silah alımınızı engellemek için yasa çıkarır sonrada askerlerine sivile sıkın diye talimat verir. Neyle karşılık vereceklerdi. 15 Temmuz olayına yalan diyen sizlersiniz asker halkı katletmedi diyende sizlersiniz. Doğru 15 Temmuz olayı kurgu askerde sıkmadı halka diyelim. İş suriye meselesine gelincede biz 15 temmuzda direniş gösterdik onlar şehit oldu diyende sizlersiniz. 4 milyon kaçan suriyeliden bahsediyorsunuz. Suriyede askere direndiği için ölenlerden haberiniz varmı? Almanya bile suriyeli mültecilere oturma izni için öncelik veriyor. Devletlerin kendi yasalarında var bu mülteci kabul etme olayı. 

  • Taki Güngör 20 Aralık 2019 08:48

    Almanya kaç suriye'li kabul etti de onlara oturma izmi veriyor. Oldu olacak burdaki suriyeli'lerin hepsine oturma izni verilsin. Başkalarının iç işlerine karışırsanız sonuç böyle olur. Memleketi araplaştırmaktan ne kadar zevk alıyorsunuz.

  • ersan19 Aralık 2019 14:55

    tc..aş evı.oldu.sayende..sn..cumh ...yazık ettınız bu ülkeye

  • Muhammet Ateşci19 Aralık 2019 17:28

    Avrupada çocuk yapıp yardım paraları ile geçinen Türkler var. Devletten yardım alır hiç bi iş yapmazlar. Aralarında yapanlar var o ayrı bişey de yapmayanlar çoğunlukta ve bunlar Türk. İş suriyelilere gelince sokak hayvanları gibi kapının önüne bir tas yemekle su koyalım anlayışı avrupanın hiçbir devletinde yok. Oradaki Türklerede köpek muamelesi yapsınlar. Nedersin ? 

  • duacı19 Aralık 2019 13:59

    Mahvettiniz güzelim ülkeyi mülteci kampına çeviridiniz yarın da terör yuvası olur artık sayenizde .  Ülkenin bütün ayarlarını bozdunuz.

  • Muhammet Ateşci19 Aralık 2019 17:25

    Avrupadaki insanlar da Türkler için aynısını söylüyor. 

  • Ahmak group sizi 19 Aralık 2019 13:15

    Yok ya tebrikler erdoğan çok büyük başarı

  • AhmetK19 Aralık 2019 13:10

    Demekki neyi öğrendik bu hükümet ve sözde milliyetçi olan parti sayesinde ülkede savaş çıkınca aynı suriyeliler gibi kaçmak lazımmış

  • Muhammet Ateşci19 Aralık 2019 17:24

    Onların ülkesinde savaş yoktu iç isyan vardı. Asker halkı katletti. Ülkenin refahı için çalışanlar orada direniş gösterip öldüler. Diğerleride kaçtı. Aynı sizin 15 Temmuz gecesi ATM den para çekipde evden dışarıya çıkmamanız gibi. Yani bu ülkeden gitmesi gerekenler sadece onlar değil. Kimler olduğunu sen daha iyi anladın.