E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert yanıt---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert yanıt
29 Aralık 2016 - 12:02 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray’da düzenlenen TÜBİTAK ödül töreninde, ABD'nin YPG açıklamasına cevap verdi.

TÜBİTAK ödül konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ebediyete uğurladığımız şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissedeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kalkınma gündemimizden kopmamalıyız. Onun için bu tür etkinliklerimiz çok önemli. Rabbim her zorlukla birlikte bir kolaylığı da bize nasip ediyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ödül töreninde yaptığı konuşma şöyle:

1966'dan beri devam eden geleneğin süreceğine inanıyorum. 3 bilim ödülü, 1 özel ödül ve 4 teşvik ödülü verildi. Kıymetli hocalarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Türkiye'nin sınırları içinde ve bölgesinde pek çok sorunla mücadele ettiği dönemde dün Kültür ve Sanat ve bugün Bilim Ödülleri'ni vermemizi sevinçle karşılıyorum. OECD 2017 raporunda ülkemizi yüksek ve sürdürülebilir kalkınma grubunda göstemesi çok önemli. Bununla da kalmıyor kalkınma hızımızı sürdürmemiz halinde 2030'a kadar yüksek gelirli ülkeler sınıfına çıkacağımızı ifada ediyor. Türkiye adım adım sınıf atlıyor. Şu 14 yılda biz bir sıçrama yaptık. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Anaokulu, ilk, orta ve lisede ciddi sıçrama yaptık” diye konuştu.

ABD’YE SERT SÖZLER

Suriye’deki gelişmelere ve terörle mücadeleye ilişkin bilgi veren Erdoğan ABD’ye de sert sözlerle yanıt verdi. Erdoğan ABD’ye seslenerek “Terör örgütlerine her türlü silah yardımı yaparsanız kusura bakmayın biz bunu yutmayız” dedi.

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin YPG açıklamasına net yanıt

 

'NATO'DAKİ ORTAĞINIZ TERÖR ÖRGÜTLERİ Mİ'

Bunu nerde konuşacağız? İkili görüşmelerde de söylüyoruz. Siz terör örgütlerine silah yardımı yapıp daha sonra 'silah değil mühimmat gönderiyoruz' derseniz kusura bakmayın bunu yutmayız. NATO’daki ortağınızı yoksa bu bölücü terör örgütleri mi? Bunu kabul etmemiz yutmamız mümkün değil.

Biz NATO ittifakı içinde berabersek o zaman bizim yanımızda yer alacaksınız. Ne NATO’nun ne de müttefik ülkelerin en ufak desteğini görmüyoruz. Üstelik yalan üzerine yalan. Ne diyorlar, 'Türkiye DEAŞ’a destek veriyor.' El insaf. DEAŞ’a en çok zayiatı veren biziz.

'ÖSO BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR'

Bu ÖSO’yu bizim içimizde bile mahfiller terör örgütü olarak niteliyor. ÖSO bir terör örgütü değildir. Ilımlı muhaliflerden oluşan bir direniş hareketidir. Biz onlara gerekli desteği veriyoruz. Onlarla birlikte hareket ediyoruz. Terör örgütleriyle ilgili bu çifte standarda NATO içinden de itirazlar yükseldiğini görüyoruz.

Biz bir şeyi özellikle söylüyoruz. Sadece ve sadece Türkiye’ye zarar veren terör örgütleri mutlaka ve mutlaka kendilerine besleyen ülkelere saldıracaklardır. Yılanla yatağa giren ısırılıp zehirlenmeyi göze alacaktır. Felaket göz göre göre yaklaşıyor. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz bir yandan da ikaz görevimizi sürdüreceğiz. Yaşadığımız dönem bir geçiş sürecidir. Bu dönemi eğilmeden atlattığımız takdirde dünyanın en üst ligi bizi bekliyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden DEAŞ açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • corc29 Aralık 2016 18:53

    abd : şimdiye kadar yutturduklarımız bize yeter

  • hababam sınıfında, külyumaz hoca vardı :)29 Aralık 2016 17:54

    Habab sınıfında kül yutmaz hoca vardıç kopya çekmeye göz açtırmıyordu :D o geldi akılma. isteyen izler :)

  • fatma29 Aralık 2016 17:03

    adamsin. Allah seni basimizdan eksik ekmesin. el pencelere geri donus bundan sonra gormeyiz insallah

  • emekli29 Aralık 2016 14:27

    işi ehline ver diye bir atasözü var

  • Haram fıtratlarında var!!29 Aralık 2016 14:14

    Daha yutulcak neremiz kaldı arkadaş ya!!!!

  • YENİÇERİ29 Aralık 2016 13:49

    KAÇÇAN GRUP; daeş in silah fabrikası yok. kimin ürettiği silahlar kullanılıyor, yanlışlıkla nasıl daeşe veriliyor falan,

  • Kaççan Grup29 Aralık 2016 12:36

    Cumhurbaşkanı Amerika'nın DAEŞ'e destek verdiğini söyledi. Şimdi bunun kanıtlarını sunması gerekiyor, yoksa gülünç olur.

  • salim29 Aralık 2016 12:12

    C.Başkanımız çok güzel cevap vermiş,,,gerçekten de ABD,,şimdiye kadar hep PKK yı destekledi.bu kadar gücü nereden alıyorlar,,,hep nato ülkeleri teröre destek çıktığı için.