E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması
13 Eylül 2019 - 14:15 borsagundem.com

Güvenli bölge çalışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "PYD/YPG bunlara karşı ABD'nin tavrını önemsiyoruz. Şu ana kadar istediğimiz tavır yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışı soruları yanıtadı:

"Olay dün gece vuku buldu. İlk etapta 4 sonra şehit sayımız 7'ye yükseldi. 10 kadar yaralımız var. Allah şehitlerimize rahmet yaralılarımıza şifalar eylesin. Şehit aileleriyle görüştüm. Biz yıllardır aşiret olarak çok şehit verdik, bunlar bizi yıldıramaz diyorlar. Bu olaylar terörle mücadelemizde ciddi manada çılgınlık bunlarda söz konusu. Bu mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. İnanıyorum ki biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bu işten galip gelecektir. 

Suriye zirvesi bir süreç. Soçi'de başladı, Ankara ve Tahran'da devam etti. Soçi ve bundan sonra Ankara'da devam edeceğiz. Bu zirveyle İdlib'deki gelişmeleri ele alacağız. Gözetleme noktaları dahil olmak üzere buradaki gelişmeler, terör örgütleriyle verilen mücadele bu süreci devam ettireceğiz. Koalisyon güçlerinin çalışmaları var, onlarla da görüşüyoruz. Sayın Trump'ın daha önce 20 mil olarak ifade ettiği bölgedeki çalışmalarımız bizim TSK mensuplarımız ve ABD'nin mensupları görüşmeler yaptılar. Varılan bazı noktalar var. Helikopterlerimiz hep birlikte lojistik olarka hava harekatı yürütüyorlar. PYD/YPG bunlara karşı ABD'nin tavrını önemsiyoruz. Şu ana kadar istediğimiz tavır yok.

Annelerin duruşu sıradan bir olay değil. Burada canı yanan anneler var. Evlat acısı nedir anneler iyi bilir. Bu iş serbest bırakılmış olsa burada öyle 28 aile falan değil binlerce insan oraya gidecek. Bir yerde korku olayı da var. Şu anda STK'lar vs Diyarbakır'a gelmeye başladılar. Ben analara şunu söylüyorum, devlet olarak yanınızdayız. Süreci takip ediyoruz. Burada PKK, siyasi uzantısı HDP yapacakları varsa yaparlar. Bu işi Meclis'e taşımak suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayesine prim vermeyiz. Biz zaten Gabar'da, Tendürek'te Bestler Deresi'nde yapılması gerekenleri yapıyoruz." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş13 Eylül 2019 17:23

    demeç vakti çoktan geçti artık kadir bile inanmayacak ABD halen asker yığıyor bizde demeçle hallaç pamuğu gibi atıyoruz bu geceden tezi yok kuzey suriyeye girilmeli ne ortaklığı be ABD den dostmu olur 

  • vatandaş13 Eylül 2019 17:20

    inandırıcılığı olan şimdiye kadar girerdi ABD asker yığıyor bizde bekliyoruz ama demeçlerle ortalığı yıkıyoruz maşallah

  • fafa13 Eylül 2019 17:02

    Amerika kafaya koydu Türkiye'yi bölmek için iki yüzlülüğü  ve yalancılığı devam ettirecek.Amerika'dan medet ummayın,boşa çenenizi yormayın,Suriye'den çıkmayacak,Rusya ile birlikte Suriye'yi dizayn edecek.Bize de seyretmek kalacak.

  • Tam komedi13 Eylül 2019 15:27

    Çıraklık döneminde bush bizi aldattı , kalfalık döneminde  obama bizi aldattı , ustalık döneminde trump bizi aldattı !  Ya merkel ? AB üyeliği , gümrük birliği , Suriyeli sığınmaclar konusunda oda bizi aldattı ! Fransa , hollanda , belçika , mısır , ırak , barzani alayı bizi aldatanlardan !!!  BAKIN GENÇLER SİZİN YAŞINIZ DA , TECRÜBENİZDE YETMEZ ! Neye ?  82 milyonluk ülkenin tank palet fabrikasının 300 bin nüfuslu katara satılmasına ! İşte  yeni büyük TÜRKİYE ! Editör  paşam yayınla gitsin hepinize sevgiler. 

  • HALİL TÜRK13 Eylül 2019 14:38

    reis bu ay sonunda suriye ye kesin girecek gibi kararlı görünmektedir.pazar günü dana nın kuyruğu kopar derim.abd bizi aptal ve keriz yerine koyuyor.ya abd ile yola devam edeceğiz yada abd siz yola devam edeceğiz.bundan en çok abd zarar görecektir.çünkü iran uyguladığı ambargoyu da deleceğiz sınırları açarak .s 400 rusya nın ekmeğine yağ sürüp hindistan ı cesaretlendirip hava savunma sistemlerini sattığımız gibi ibre çin ve rusya ya kayacak ve abd nalları toplayacaktır.sıra da suv 57 ve uzun menzilli nükleer füzeler olacaktır ki artık kimse bize yan dahi bakamayacaklar.

  • HALİL TÜRK13 Eylül 2019 19:10

    22.09.2019 tarihdeki pazardan bahis etmiştim.