E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Daha fazla işten çıkarmaya ihtiyaç var'---

'Daha fazla işten çıkarmaya ihtiyaç var'

'Daha fazla işten çıkarmaya ihtiyaç var'
27 Temmuz 2013 - 02:47 borsagundem.com

Meredith Whitney, Wall Street firmalarının hisse getirilerini arttırmaları ve yatırımcılarını tatmin edebilmeleri için önerilerde bulundu

Bloomberg televizyonuna konuşan Meredith Whitney Danışmanlık Şirketi kurucusu ve bankacılık analisti Meredith Whitney ''Önümüzde büyük çaplı işten çıkarmalar var. Bu eğlenceli bir durum değil; fakat sancılı bir dönem olmasına karşın küçülmeye gitmek şu anda etkinliği arttırmak için çok önemli'' şeklinde konuştu.
 Amerika'nın 6 en büyük bankası 2013'ün ilk yarısında 43,3 trilyon dolar kar elde ederek 2007'den bu yana olan en yüksek kar rakamına ulaşmış oldu. Aralarında New York merkezli Citigroup Inc ve Morgan Stanley'in de bulunduğu bu bankalar 2013'ün ilk üç ayında kar oranlarını arttırmak amacıyla işten çıkarmalar yapacakları açıkladı ve 21.000 pozisyona yani iş gücünün yüzde 1,8'ine azaltma yoluna gitti.
 Whitney, Geçtiğimiz Haziran ayında Bloomberg Televizyonu’na verdiği röportajında 50.000 işten çıkarmanın gerekli olduğunu söylemişti.
 Yılın ikinci çeyreğinde, Amerikan bankalarının net gelirlerinin artması hisse senedi getirilerini de arttırdı.
 Bu dönemde Wells Fargo&Co. hisse senedi getirisi yüzde 14 artarak Eylül 2008'den bu yana olan en yüksek seviyesine geldi. Citigroup Inc yüzde 7,2 artışla, 2007'nin 3. çeyreğinden beri en yüksek seviyesine çıktı. Morgan Stanley yüzde 4,4 ve Goldman Sachs hisse senedi getirisi yüzde 10,5 artış gösterdi.
 Birçok bankanın hala çok düşük hisse senedi getirileriyle mücadele ettiklerini söyleyen Whitney şirketlerin masraf kısıtlamasına gitmekten başka çareleri olmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • güneş27 Temmuz 2013 09:50

    İşten çıkartmalar yerine öncelikle üst düzeyden başlanmak üzere ücretlerde azaltmaya gidilse ve insanlar işlerini kaybetmese doğru olmaz mı , şirketlerin zarara girmesinin suçlusu çalaşanlar mış gibi işten çıkartılarak cezalandırılmaları yanlış değil mi