E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaDaha fazla veri gerek---

Daha fazla veri gerek

Daha fazla veri gerek
05 Ağustos 2013 - 01:38 borsagundem.com

FED'in varlık alımları konusunda kara vermeden önce daha fazla veri görmesi gerektiği belirtiliyor.

FED Başkanı Ben Bernanke’nin açıklamaları sonrasında varlık alımlarının sınırlandırılmasında daha zaman olduğu algısını Cuma günü gelen istihdam verileri güçlendirdi.
Piyasalarda her ay FED tarafından 85 milyon dolarlık tahvil alımının kısıtlanması için tarihin ne olacağı yönünde çeşitli yorumlar yer alırken Eylül ayından yapılacak olan FED toplantısı öne çıkıyor. FED’in Eylül ayında yapacağı FOMC toplantısı sonrasında Başkan Bernanke’nin açıklamalarında sınırlandırmanın zamanına dair detaylar aranacak.
Verilerin genelinde ülke ekonomisinde iyileşme işaretleri görülse de kara öncesinden daha fazla verinin takip edilmesi gerektiği görüşü öne çıkıyor. Ekonomistler Eylül ya da Aralık ayı toplantılarından karar gelebileceğini dile getiriyorlar. St. Louis FED Başkanı James Bullard’ın konuya dair yaptığı değerlendirmede, FED´deki bazı isimlerin ekonominin gelecekteki büyümesinin güçlü olacağını öngörerek tahvil alımlarında azaltmayı gitmeyi isteyebileceğini ancak tek başına tahminlere dayalı bir politika aksiyonu almanın tedbir gerektirdiğini belirtti. Bullard, kendisinin ekonomik toparlanmanın hızı konusunda çoğu kez oldukça iyimser olduğunu da sözlerine ekledi.
Son dönemde FOMC üzerinde önemli rol üstlenmiş olan Bullard, FED’in enflasyon tarafında yüzde 2’lik hedefinin de unutulmaması gerektiğini altını çizdi. Fiyatların hala zayıf kaldığını dile getiren Bullard, FED’in teşviklerden uzun süre vazgeçmesini beklemediğini açıkladı.
Bullard, "Özellikle makro ekonomik verilerin gelecek aylarda, çeyreklerde daha iyi gerçekleşip gerçekleşmeyeceği görmek için beklemek önemli" diye konuştu.
Bullard, kendisini iyimser olarak ifade etse de büyümenin son üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyrettiğini belirterek ekonominin zayıf olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 05 Ağustos 2013 02:04

    wav birkarar ver yakışırmı dünyanın devine böyle kararsızlık yok söyle olursa yok böyle olursa olurmu böyle yönetim