E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDaimle AG'de sosis krizi---

Daimle AG'de sosis krizi

Daimle AG'de sosis krizi
08 Nisan 2016 - 06:38 borsagundem.com

Alman otomotiv devi Daimler’in hissedarlar toplantısında “sosis krizi” yaşandı

Alman otomotiv devi Daimler’in Almanya’da düzenlenen hissedarlar toplantısında “sosis krizi” patlak verdi.

Kriz bir şekilde yatıştırılırken, Başkan, esprili mesajıyla olaya son noktayı koydu. Daimler AG’nin, şirketin tarihindeki en büyük temettü ödemesinin de karara bağlandığı hissedarlar toplantısına, “sosis krizi” damgasını vurdu. Hissedarlardan birinin, büfede ikram olarak dağıtılan sosislerden toplayarak, götürmeye çalışması üzerine bir kadın hissedarın buna karşı çıktığı ve sözlü tartışma başladığı bildiriliyor. Tartışmanın uzaması üzerine polis çağırıldığı, olayın bu şekilde yatıştırılabildiği kaydedildi. Şirketin Başkanı Manfred Bischoff, olaylar sonrası yaptığı esprili açıklamada şirketin, misafirlerin açlığını yatıştırmak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söylerken, “Ya daha fazla sosise ihtiyacımız var ya da sosisleri tamamen vezgeçmemiz gerekiyor!” ifadesini kullandı.

TEMETTÜ ONAYLANDI

Şirketin sözcüsü de, 5 bin 500 hissedarın katıldığı toplantıda yaklaşık 12 bin 500 sosis dağıtıldığını açıkladı. Toplantıda, hisse başına 3.25 euro temettü dağıtılması onaylanırken, bununla, ucuzluk marketlerinde iki paket sosis alınabildiğine dikkat çekiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)