E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDalgalı yıla, sakin kapanış---

Dalgalı yıla, sakin kapanış

Dalgalı yıla, sakin kapanış
30 Aralık 2015 - 09:22 borsagundem.com

2015 yılını sürekli inişler ve çıkışlarla geçiren Borsa İstanbul yıl sonuna sakin girdi

Dünya piyasaları 2015 yılını öngörümüze uygun bir şekilde iyimser bir havada bitiriyor. Fed’in faiz artırmaya başlamasına ve kısa vadeli ABD tahvillerinde kayıplar yaşanmasına rağmen dolardaki yükseliş hız kesti.  ABD hisse senedi ve tahvil piyasalarında oynaklığı ölçen VIX ve MOVE göstergelerindeki rahatlama devam ediyor. 
 Türkiye piyasaları son günlerdeki değer kazançlarının ardından dünyadan negatif ayrışmaya başladı.  Ekonomi cephesinde önemli bir veri akışı olmamasına rağmen dünyanın gerisinde kalmamızda siyaset cephesinde gerginliğin artması etkili oldu. Sabancı ve İş Bankası gruplarının geri alımları olmasaydı borsadaki gerileme daha da sertleşebilirdi. 
Dünya borsalarındaki yükselişe rağmen bugün Borsa İstanbul’da hafif satıcılı seyrin devam etmesini bekliyoruz.
 Yurtiçinde gözler Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Anayasa değişiklikleri üzerine yapacağı görüşmede olacak. Vadeli piyasada dönem sonu olması nedeniyle düşük hacimli ve hafif oynak bir piyasa görebiliriz.  İş Grubu ve Sabancı hisselerinde geri alımlara paralel yükselişin devam ettiğini görebiliriz. 

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)