E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDaly: Faiz indirimine ihtiyaç var---

Daly: Faiz indirimine ihtiyaç var

Daly: Faiz indirimine ihtiyaç var
05 Eylül 2024 - 07:12 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly,Reuters'a verdiği bir röportajda, "Enflasyon düştükçe, yavaşlayan bir ekonomide yükselen bir reel faiz oranımız var; bu aşırı sıkılaşmanın temel bir reçetesidir" dedi

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in işgücü piyasasını sağlıklı tutmak için faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini, ancak bunun ne kadar olacağını belirlemenin artık gelen ekonomik verilere bağlı olduğunu söyledi.

Daly Reuters'a verdiği bir röportajda, "Enflasyon düştükçe, yavaşlayan bir ekonomide yükselen bir reel faiz oranımız var; bu aşırı sıkılaşmanın temel bir reçetesidir" dedi.

''ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ''

İşgücü piyasasının sağlığının sürdürülmesi ve korunması gerektiğini belirten Daly, "Politika aşırı sıkı olursa işgücü piyasasında ek yavaşlama olabileceği konusunda çok dikkatli olmalıyız ve bence bu hoş karşılanmaz" diye konuştu.

Şimdiye kadar işgücü piyasasının yumuşadığını ancak hala sağlıklı olduğunu ifade eden Daly ve meslektaşlarının 17-18 Eylül'de yapılacak politika toplantısında faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor.

JOLTS raporunu da değerlendiren Daly'ye göre rapor, işgücü piyasasının dengede olduğunu ancak zayıf olmadığını gösteriyor. "Dengenin bozulduğuna dair bir kanıt bulmak gerçekten zor" diyen Daly, ücretlerin enflasyondan daha hızlı arttığını ve çalışanların hala iş bulduğunu söyledi.

Fed'in "agresif" hamlelerini görünümün kesin olduğu zamanlar için sakladığını ifade eden Daly, mevcut görünümün daha az kesin olduğunu söyledi ve ziyaret ettiği topluluklardaki insanlarla konuştuğunda, enflasyonu hala bir numaralı endişeleri olarak adlandırdıklarını ekledi. "Fiyat istikrarımız yok" ifadelerini kullanan Dalyş, "Enflasyon hala Fed'in %2'lik hedefinin üzerinde seyrederken, enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaya devam etmeliyiz" dedi.

API petrol stokları beklentilerin çok üzerinde gerilediAPI petrol stokları beklentilerin çok üzerinde geriledi

 

Galatasaray'da sürpriz ayrılık! Olympiakos ile anlaştıGalatasaray'da sürpriz ayrılık! Olympiakos ile anlaştı

 

New York borsası günü karışık seyirle tamamladıNew York borsası günü karışık seyirle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)