E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDaly: Fed gelecek ay faiz düşürecek---

Daly: Fed gelecek ay faiz düşürecek

Daly: Fed gelecek ay faiz düşürecek
27 Ağustos 2024 - 06:47 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in büyük bir ihtimal ile gelecek ay faiz indirebileceğini ifade etti. Daly, Fed'in faiz indirimi zamanının geldiğini belirtti

Daly: Fed çok büyük olasılıkla gelecek ay faizi çeyrek puan düşürecek

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, faiz oranlarını düşürmek için "zamanın geldiğini" ve muhtemelen borçlanma maliyetlerinde çeyrek puanlık bir indirimle başlanacağını söyledi.

Bloomberg TV'ye konuşan Daly, Fed'in 17-18 Eylül'deki politika toplantısında faiz indirimine gidilmesini engelleyebilecek herhangi bir şey olup olmadığının sorulması üzerine, "bu noktada bunu hayal etmenin zor olacağını" söyledi. Daly, önümüzdeki "en olası" yolun enflasyonun kademeli olarak yavaşlamaya devam etmesi ve işgücü piyasasının "istikrarlı, sürdürülebilir" bir hızda istihdam yaratması olduğunu ve bu projeksiyonun gerçekleşmesi halinde, "politikayı düzenli, normal bir tempoda ayarlamanın makul göründüğünü" ifade etti.

"İşgücü piyasasında henüz bir bozulma görmedik" diye konuşan Daly, "Eğer bozulma ya da herhangi bir zayıflık belirtisi görürsek, bunun gerçekleşmeyeceğinden emin olmak için daha agresif olmak uygun olacaktır" dedi.

DEĞİŞİM AŞAĞI YÖNLÜ

Fed Başkanı Jerome Powell'ın geçen hafta Jackson Hole, Wyoming'deki bir konferanstaki sözlerini yansıtan kelimeler kullanan Daly, "Değişimin yönü aşağı. Ve bence şimdi para politikasını ayarlama zamanı" diye konuştu.

Daly, "Yavaşlayan bir ekonomide politikayı son derece kısıtlayıcı tuttuğumuz bir duruma düşmek istemiyoruz. Unutmayın, enflasyon her düştüğünde politika daha da kısıtlayıcı hale gelir. Bence bu, aşırı sıkılaşmanın, işgücü piyasasına ve büyümeye zarar vermenin reçetesidir" ifadelerini de kullandı.

Kanada, Çin'e 0 gümrük vergisi uygulayacakKanada, Çin'e 0 gümrük vergisi uygulayacak

 

TL mevduat 6 yılın zirvesinde!TL mevduat 6 yılın zirvesinde!

 

Bankaların bireysel kredi kartında batık kabusu!Bankaların bireysel kredi kartında batık kabusu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)27 Ağustos 2024 12:26

    faiz indirip sonuçları gözlemlemek istiyorlar. belkide uygun zamandayız. indirelim ve sonuçları görelim diyorlar. 

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL27 Ağustos 2024 11:17

    ABD ve İngiltere MB ları devletlerin değil ki yahudi sülaleri sahi olup, onlar ne derler ise o alacaktır.Bizleri keriz mi zannediyorsunuz.