E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDaly: Fiyat istikrarına sahip değiliz---

Daly: Fiyat istikrarına sahip değiliz

Daly: Fiyat istikrarına sahip değiliz
19 Temmuz 2024 - 07:03 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, faiz indirimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Daly, ''Veriler gerçekten iyi ama henüz fiyat istikrarına sahip değiliz'' ifadelerini kullandı

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, faiz indirimi çağrısında bulunmadan önce enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine geri dönülmekte olduğunu dair daha fazla güven aradığını söyledi.

Daly, “Şu anda fiyat istikrarına sahip değiliz. Gerçekten iyi veriler geldi, ancak enflasyona ilişkin gelen verilerin olumlu olmasına ve bu yılın başlarından sonra gelen iyi verilere rağmen, enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde %2 hedefine geri döndürme konusunda henüz o noktada değiliz” dedi.

Para politikasının şu anda dengeleyici bir hareket içinde olduğunu ifade eden Daly, "“Faiz oranlarını normalleştirmek için çok erken davranmak ve ardından enflasyonun hedefimizin altında veya üstünde kalması bir risktir ve çok uzun süre beklemek ve işgücü piyasasının duraklamasına neden olmak da bir risktir” dedi.

Daly, faiz indirimi konusunda sabırlı olunması uyarısında bulunarak, Fed yetkililerinin “hızlı hareket etmenin ve hatalı olmanın maliyetlerini dengelemek” zorunda olduklarını ve politika hatasından kaçınmanın önemli olduğunu söyledi.

Japon hükümeti büyüme tahminini aşağı yönlü revize ettiJapon hükümeti büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti

 

Japonya'da enflasyon Haziran'da beklentilerin altında arttıJaponya'da enflasyon Haziran'da beklentilerin altında arttı

 

ABD borsaları günü ekside kapadıABD borsaları günü ekside kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)