E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanıştay 'Cerattepe'yi onadı---

Danıştay 'Cerattepe'yi onadı

Danıştay 'Cerattepe'yi onadı
06 Temmuz 2017 - 19:01 borsagundem.com

Danıştay 14. Dairesi, Rize İdare Mahkemesinin Artvin Cerattepe'de madencilik yapılabileceği yönündeki kararını onadı

Yeşil Artvin Derneği öncülüğündeki bazı vatandaş ve avukatlar, Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu" raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesine başvurdu.

Mahkeme, iptal istemiyle açılan davanın reddine karar verdi. Böylece Cerattepe'de madencilik faaliyeti yapılmasının önü açıldı.

Bunun üzerine Yeşil Artvin Derneği öncülüğündeki bazı vatandaş ve avukatlar, Danıştaya başvurarak yerel mahkeme kararının iptalini istedi.

Başvuruyu görüşen Danıştay 14. Dairesi, Rize İdare Mahkemesinin kararını, bozmayı gerektirir bir durum bulunmadığı gerekçesiyle onadı.

Yeşil Artvin Derneği avukatı Bedrettin Kalın, Danıştay 14. Dairesinin daha önce ÇED raporunun iptaline ilişkin kararı onadığını ancak bu kez beklentilerinin tersine bir karara imza attığını söyledi.

İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20. maddesi uyarınca ÇED ile ilgili davalar için karar düzeltme yolunun kapandığını anlatan Kalın, bu nedenle kararın kesin nitelik taşıdığını vurguladı.

Bu aşamadan sonra Anayasa Mahkemesi veya başka yargı yollarının denenebileceğini ifade eden Kalın, mücadeleye hukuksal olarak devam ettiklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :) hehe06 Temmuz 2017 23:37

    yahu adam alamanyada barınamamış..., Alamanlar, kalifi adam deil bu ve suriyeli diye diye attı başımıza, sınır dışı etti, Geldi ülkemize bu adam geri :D ne çektik beee ametten :D

  • ..:)06 Temmuz 2017 23:35

    hakkaten pes. avrupa ulkeleri toprak olarak bizden cok küçük. bizd eise toprak maşallah cok. yeşillik çok. fabrıka kurcak alan çok. maden aramadığımız arsalarımız çok. ama biz kıymet bilmiyoruz. verimli arazileri talen ediyoruz, altını oyuyoruz. maden çıkarcaz diye. sonra bırakıyor öyle gidiyoruz. Avrupa bizden küçük ama okadar modernize ve katı kurallarla ulke toprakları kontrol altına alınmışli. 1 agaç için hesap soruyo yasaları. Ama biz bolluk içinde, olanıda yok ediyoruz. yazık walla. hakkaen yazık. o para bulunur 1 yılda ama 1 yılda o cennet alanlar oluşturulamaz paran olsada

  • Alaman ahmet06 Temmuz 2017 22:50

    Alaman ahmet engin yine konuşmuş.paragöz akapeli rabiacilar yine paraya taptılar....

  • Adalet06 Temmuz 2017 22:25

    Memlekette Adalet mi var.Hangi mahkeme Akp yandaşları aleyhine karar verebilir ki.

  • ahmet engin 06 Temmuz 2017 22:03

    Nine kusura kalmayasın ama sana da HAYIR ...