E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDarağacında olsam da Fenerbahçeliyim---

Darağacında olsam da Fenerbahçeliyim

Darağacında olsam da Fenerbahçeliyim
09 Temmuz 2011 - 10:05 borsagundem.com

Aziz Yıldırım, dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcıya 10 saat boyunca ifade verdi

Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcıya 10 saat boyunca ifade verdi. Anjiyo geçirdiği İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nden önceki gün öğle saatleri taburcu edilen Yıldırım, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yüksek şeker şikayetiyle dün 00.45'te Haseki Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Yıldırım için "Fakülte hastanesinde tedavi olabilir" şeklinde rapor verilerek sevk yazısı yazıldı.
GECEYİ HASTANEDE GEÇİRDİ
Ancak Yıldırım'ın tedaviyi kabul etmeyerek Emniyet Müdürlüğü'ne gitmek istediği ileri sürüldü. Dün saat 01.20'de tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yıldırım, bu kez 01.45'te İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ndeki İç Hastalıkları Anabilim Dalı Diyabet Bölümü'ne kaldırıldı. Yıldırım, gecenin ilerleyen saatlerinde kaldığı bölümün arka çıkışından Acil Servis'e nakledilerek burada müşahede altına alındı. Geceyi hastanede geçiren Yıldırım, dün saat 08.40'ta Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
ADLİYE TERASINDA KEBAP YEDİ
Adliyenin terasında bir süre dinlenen Yıldırım, Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nde doktor kontrolünden geçirildi. Yıldırım, saat 10.00'dan itibaren soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e ifade vermeye başladı. İfadeye 12.15'te öğle yemeği arası verildi. İfadeye saat 13.00'te yeniden başlandı. Aziz Yıldırım'ın özel yetkili Savcı Mehmet Berk tarafından alınan ifadesinde Prof. Dr. avukat Köksal Bayraktar hazır bulundu. Yıldırım, yemek arasında adliyenin teras katında avukatlarıyla yemek yedi. Aziz Yıldırım adliyede beklerken 45 dakika içinde 3 kez oturduğu yerden kalkıp adliye içine girip tekrar geri döndü ve yerine oturdu. Yıldırım,avukatlarıyla su ve çay içti, dürümcü'den getirilen kebabı yedi.
ARADA ŞEKERİ ÖLÇÜLDÜ
Aziz Yıldırım'ın ifadesi sırasında verilen öğle arasında şekeri ve tansiyonu da ölçüldü. Ardından yeniden alınmaya başlanan ifadeye, saat 15.00'de ara verildi. Bu sırada Yıldırım'ın tekrar şekeri ölçüldü. 15 dakikalık aradan sonra sorguya devam edildi. İfade vermesi 20.00'de bitti. Savcı Memet Berk, tutuklanmasını istedi. Yıldırım yeniden rahatsızlanınca 21.15'te ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
AZİZ YILDIRIM'A SÜRPRİZ ZİYARET
Aziz Yıldırım'a tutuklama talebinin ardından kaldırıldığı Şişli Etfal Hastanesi'nde sürpriz bir ziyaretçi geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, saat 23.20'de hastaneye giderek Yıldırım'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yetkililerden Yıldırım'ın sağlık durumu hakkında bilgi alan Aydınlar yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından bir açıklama yapmadan hastanenin arka kapısından çıktı.
TUTUKLAMA TALEBİ GELDİ, HASTALANDI
Futbolda şike operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan Azi Yıldırım Emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah Beşiktaş'taki istanbul Adliyesi'ne getirildi. Sabah 10.00'da başlayan ve akşam 20:00'ye kadar süren ifadesinde Yıldırım'ın yaklaşık 14 sayfa ifade verdiği belirtildi. Yıldırım'a sorgusunda emniyetin şike tespit ettiği 19 maçla ilgili sorular sorudu. Yıldırım'ın kendisine yöneltilen "Suç örgütü liderliği" ile ilgili olarak; "Örgüt lideri kelimesi anlamı itibarı ile bile çok kötü. Örgüt kurmadım, yönetmedim. Kimseye talimat vermedim. Ben Fenerbahçe Kulübü'nün başkanıyım. 13 yllık başkanlığım döneminde Türk Sporuna büyük katkılar yaptım" dediği öğrenildi.
'SON SÖZÜM FENERBAHÇE'
Yıldırım, Fenerbahçeyi Avrupa'nın en önemli spor kulüplerinden biri haline getirdiğini belirterek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Bunu vicdanen belirtiyorum. Devletin emniyetinde çekilen fotoğraflarım, kamuoyuna sanki suçluymuyum gibi yansıtıldı. Yayın ilkelerine uymayan bazı gazetelerin Kıbrıs'a kaçacağımı yazması beni derinden yaraladı. Ben bu ülkenin evladıyım. 60 yaşındayım. Bundan sonra yaşayacağım topraklar Anadolu'dan başka yer olamaz. Öldüğüm zaman yatacağım mezarın yeri de şimdiden bellidir. Aleyhime yayın yapan kuruluşların tümünü kınıyorum. Kalbimde stent takılı, kalp damarlarımda tıkanıklık var. Göbeğimde kist var. Şeker ve tansiyon hastalığım var. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Suçum var ise cezasını çekerim. Şu an sağlık sorunlarım nedeniyle cezaevine gitmem beni zor durumda bırakacaktır. Fenerbahçe ve camiamızı çok seviyorum. Son sözüm de tüm Fenerbahçelilerin söylediği gibi: 'Darağacında olsam da son sözüm Fenerbahçe' olacaktır" şeklinde kendisini savunduğu öğrenildi. Yıdırım'ın avukatları ise müvekkillerinin, 80-110 rasında olması gereken şeker değerinin 220'ye çıktığını, belirterek tutuksuz yargılanmasını istedi. Yıldırım ifadesinin ardından, 20.10 sıralarında soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Berk tarafından; "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, şike yapmak" suçlarından tutuklaması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu sırada kendisini iyi hissetmediğini söylemesi üzerine Yıldırım'ın şekeri ölçüldü. Sağ kol ve bacağı ile yüzünde uyuşma hissettiğini belirtmesi üzerine Yıldırım'a masaj yapıldı. Ardından da 21.15'te Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar geceyi hastanede geçirmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım'ın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
HER EYLEMDEN YARGILANACAK
Aziz Yıldırım, suç örgütünün lideri omakla suçlandığı için TCK'nun 220/5 maddesi gereğince suç örgütünün işlediği ileri sürülen tüm eylemlerden de sorumlu olacak. Yıldırım'ın liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütünün, Fenerbahçe yöneticileri İlhan Ekşioğlu ve avukat Mehmet Şekip Mosturoğlu tarafından yönetildiği iddia edildi. Örgüt içerisindeki hiyerarşik yapılanmanın, Fenerbahçe takımının oynayacağı veya ligdeki sıralamasını olumsuz etkileyebilecek müsabakalarla ilgili olarak şike ve teşvik faaliyetlerini yürüttüğü ileri sürüldü. Suç örgütünün teknik takibe karşı son derece duyarlı hareket ettiği belirtildi. Örgüt üyelerinin cep telefonu ile görüşmek yerine, teknik takibinin mümkün olmadığını düşündükleri Blackberry marka cep telefonları aracılığıyla birbirlerine mesaj göndermeyi tercih ettikleri belirtildi. Şüphelilerin telelefon konuşmalarında şifreli konuştukları belirlendi. Örgütün, Sedat Peker grubuna üye olmaktan işlem görmüş birçok kişi ile irtibat halinde olduğu iddia ediliyor. Yıldırım'ın manevi oğlu gibi hareket eden Bülent İşcen, Sedat Peker grubuna yönelik 2004 yılında gerçekleştirilen Kelebek Operasyonu'nda gözaltına alınmıştı. İşçen'in, çevresinde Peker'in adamı olarak tanındığı iddia ediliyor. Peker'i Silivri Cezaevi'nde ziyaret eden Erkan Korkmaz'ın da Bülent Uygun ile irtibatlı olduğu öne sürüldü. Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)