E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDava dosyalarındaKİLER ---

Dava dosyalarındaKİLER

Dava dosyalarındaKİLER
11 Nisan 2011 - 10:49 borsagundem.com

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, yüklü tazminat davalarıyla ilgili olarak BORSAGUNDEM.COM’a açıklamalarda bulundu

BERRİN UYANIK BEKAR/BORSAGUNDEM.COM
Ocak ayı içerisinde Kiler Alışveriş’i yatırımcılara açan Kiler Holding, şimdi de Kiler GYO’yu halka arz ediyor. Kiler GYO’nun sermayesi halka arzla 70 Milyon TL’den 87.5 Milyon TL’ye yükseltilecek. Ortak satışıyla birlikte şirketin yüzde 30’u halka açılacak. Ek satışla birlikte Kiler GYO’nun yüzde 34.5’inin halka arz edilmesi planlanıyor. Halka arzdan elde edilen gelirle yeni projelerin finansmanı hedefleniyor. Halka arz ile ilgili izahname ise Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanarak yatırımcılara duyuruldu. Borsagundem.com olarak her halka arzda olduğu gibi Kiler GYO’nun izahhamesini inceledik. İzahnameden ilginç ayrıntılara ulaştık.
KİLER MARKASI DAVALIK OLMUŞ
KAP’ta yayınlanan bu izahnameye göre, halka kapalı statüde olduğu 2009 ve 2010 yıllarında ilişkin olarak bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediği için 203 bin 820 liralık para cezası bulunan Kiler GYO’nun isim hakları da davalık olmuş. İzahnamede yer alan bilgilere göre, Yasin Kar isimli bir kişi, şirket aleyhine marka davası açmış durumda. Yasin Kar, Kiler GYO ünvanındaki Kiler ibaresinin adına tescilli ve tanınmış marka olduğunu iddia ederek davacı olmuş. Yasin Kar tarafından şirket ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) aleyhine Kiler GYO markasının kendi adına kayıt edilmesi amacıyla yaptığı başvuru reddedilmiş.
18 MİLYONLUK İCRA TAKİBİ
Kiler GYO’nun ayrıca 18 milyon 223 bir liralık bir davası daha bulunuyor. Dava Kiler GYO tarafından İsmet Erenoğlu’na açılmış bir icra takibi davası. İzahnamede yer alan bilgilere göre, İsmet Erenoğlu’ndan Kartal’da bulunan arsasını kat karşılığı arsa sözleşmesi kapsamında alan ve ödeme yapan GYO, ilerleyen dönemde Erenoğlu’nun sözleşme hükümlerine yerine getirmediğini öne sürerek sözleşme feshetmiş.
MEHMET TATLICI SÖZLEŞMEYİ FESHETTİ
Kiler GYO’nun bir başka davası ise Mehmet Tatlıcı’dan alınan Büyükçekmece/Beylikdüzü’ndeki arsa ile ilgili. Mehmet Tatlıcı ile arsa karşılığı bina yapımı için ve taşınmaz satış vaadi sözleşmesi imzalayan Kiler GYO, bu sözleşme uyarınca Tatlıcı’ya ait Büyükçekmece’deki alan üzerinde inşaat gerçekleştirilecek ve bunun yüzde 30’unun arsa payı karşılığı olarak Tatlıcı’ya vermeyi taahhüt eder. Bu sözleşme de tapuya şerh edilir. Ardından sözleşmenin akamete uğradığı ve münfesih olduğu gerekçesiyle tapudaki şerhin terkini istenir. Bu dava şu anda temyiz için Yargıtay incelemesinde.
KİLER, BORSAGUNDEM.COM’A KONUŞTU
İzahnameyi baz alarak gündeme getirdiğimiz konuları bugün bir basın toplantısı düzenleyen Kiler Holding yöneticilerine yönelttik. Borsagundem.com’un sorularını yanıtlayan
Kiler Holding Yönetim kurulu Başkanı Nahit Kiler, Mehmet Tatlıcı ile ilgili olarak yaşanan itilafta alacaklı konumda olduklarını söyledi. “Mehmet Tatlıcı ile 2005 yılında yaptığımız arsa karşılığı bina yapımı için ve taşınmaz satış vaadi sözleşmesi var. Gayrimenkul sektöründe fiyatların hareketlenmesiyle birlikte birileri gitti, Mehmet Tatlıcıya yüzde 30’luk arsa payı karşılığını yüzde 40 yüzde 45’e yükseltmesini söyledi. Ve bunun üzerine haksız yere sözleşmeyi feshetti” diyen Kiler, Taltıcı’nın inşaata başlanmamış olmasını sözleşmenin feshinde gerekçe olarak gösterdiğini belirtti. İnşaata başlamamalarının nedeni ise imar durumuna bağlayan Kiler, henüz imar durumu çıkmadığı için projenin başlatılamadığını altını çizdi. Nahit Kiler, davanın devam ettiğini söyledi.
KARTAL’DAKİ ARAZİ DAVASI
Nahit Kiler Kiler GYO tarafından İsmet Erenoğlu’na açılan davayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İsmet Erenoğlu davası Kartal'daki arazi ile ilgili. Onunla da bir kat karşılığı sözleşmemiz var. Yükümlülüklerini yerine getirmesini isteğimiz bazı konular var. Onlarda bunu yerine getiremediler. Biz de sözleşmemize göre tazminat davası açtık. Oradaki edimlerini yerine getirmesi gerekiyor. Orada bir iki tane daha arsa var ve İsmet Erenoğlu onların da vekaletini almıştı. Fakat daha sonra o vekaletini aldığı kişiler onu azletmişler, bizim de haberimiz yok. Kendi edimlerini ve arsayı birleştirip bize veremediği için kendisine ihtar çektik, ihtarı da yerine getiremediği için dava açtık. ciddi bir tazminata maruz kalacak.”Nahit Kiler son olarak da marka tescili davası konusunda açıklık getirerek, “Kiler markası davası sonuçlandı. Davayı biz kazandık” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)