E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDavos başlıyor---

Davos başlıyor

Davos başlıyor
20 Ocak 2016 - 09:06 borsagundem.com

Sığınmacı krizinden, iklim değişikliğine ve küresel eşitsizliğe pek çok sorununun ele alınacağı Dünya Ekonomi Forumu, bugün başlıyor

İsviçre'nin Davos kasabasında başlayacak forumda Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil edecek. Davutoğlu, forum kapsamında perşembe günü "Türkiye'nin Küresel Rolü" başlıklı bir konuşma yapacak. Başbakan Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik edecek. 

'Dördüncü Sanayi Devrimi' damgası

"Dördüncü Sanayi Devrimi" temasıyla sığınmacı krizinden, iklim değişikliğine, eşitsizlikten teknoloji ve ekonomiye dair pek çok küresel sorununun ele alınacağı foruma 100'den fazla ülkeden 40'ın üzerinde devlet ve hükümet başkanı ile 1500'den fazla iş adamı olmak üzere 2 bin 500'ün üzerinde kişi katılacak.  

Zirvede, bu yıl Avrupa gündemine damgasını vuran sığınmacı krizinin ve sığınmacıların yaşadığı zor şartların daha iyi anlaşılabilmesi için bir simülasyon odası hazırlandı. Katılımcıların bu sığınmacı simülasyon odasında çevresel koşulları deneyimleyerek "empati" kurması amaçlanıyor. 

Sıkı güvenlik önlemleri alındı 

Geçen yıllara göre daha sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Davos'ta bu yıl yaklaşık 5 bin güvenlik görevlisi konuşlandırıldı.

Medya mensuplarının araç girişlerine de izin verilmemesi dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)