E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDavutoğlu'ndan faiz açıklaması---

Davutoğlu'ndan faiz açıklaması

Davutoğlu'ndan faiz açıklaması
24 Şubat 2015 - 14:20 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu faiz kararını değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun politika fazini çeyrek puan indirme kararını Macaristan'da değerlendirdi.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları cevaplayan Davutoğlu, şunları söyledi:
"Faizlerin inme trendinde olması önemlidir. Türk ekonomisinin sıhhat göstergelerinden biridir. Ancak faizlerin inme trendinin dünyadaki emtia fiyatlarındaki gelişmeler ve Türkiye’deki ekonomik ve siyasi istikrar da göz önüne alınarak daha fazla bir ivme ile olması beklentimizi hep ifade ettik. Merkez Bankası bu yönde bir değerlendirme yaptı. Faiz oranlarının düşme trendi içinde olması olumludur. Ama biz bunun daha fazla bir ivme ile seyretmesi gerektiği kanaatini yine ifade ediyoruz."
Davutoğlu, enflasyonun da düşme eğilimine girmesi dolayısıyla daha fazla bir indirim yönünde beklentileri olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uzun adaM24 Şubat 2015 16:42

    ASGARİ ÜCRETİN 940 TL OLDUĞU BİR ÜLKEDE FAZİLERİN SERT İNMESİ MEVCUT DURUMDA ÖLÜ DURUMDA OLAN 940 TL MİZİN DEĞERİNİ DOLARA KARŞI NEREYE GETİRECEĞİNİ HESAP ETTİNİZ Mİ ACEP??0.75 BAZ Bİ FAİZ İNDİRİMİ OLSAYDI DOLAR SOLUKSUZ 2.650 BANDINA GİRERDİ VE 940 TL BÖLÜ 2.650 YAPACAKTIK.YANİ ÖLDÜK GİTTİK..O YÜZDEN MERKEZ BANKASINI FAKİR FUKARAYI DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN TEBRİK EDERİM..

  • ALİ DAYIM24 Şubat 2015 15:16

    SAYIN DAVUTOĞLU,BAŞÇI İLE UĞRAŞIP DURACAĞINIZA,BULUT YİĞİTİ MERKEZE BAŞKAN YAPIN FAİZLERİ SIFIRLASIN HEMDE BİR GECEDE,SİZE UYMAYANI ATIN GİTSİN UYANI GETİRİN TÜRKİYEYŞİ ŞAHA KALDIRIN,

  • index24 Şubat 2015 14:41

    büyük ülkelerde vatandaş kendisini yönetenlere saygı sevgi besler ve baş üstünde tutar, destek olur, arkasında durur...büyüklükleri buradan gelir...bizim ülkemizde küfür etmeye, hakaret etmeye, itibarsızlaştırmaya çalışanlar var...yazık...

  • kasa kasa dolar mı var24 Şubat 2015 14:29

    sen de mi be bürütüs ne kadar doların var acaba