E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDealer'dan büyük tokat---

Dealer'dan büyük tokat

Dealer'dan büyük tokat
24 Nisan 2013 - 10:42 borsagundem.com

Hisseler yüzde 700 prim yaptıktan sonra müşteriye alım yaptırdı, taban taban düşmeye başlayınca kurumdan ayrıldı

BORSAGUNDEM.COM
Borsada spekülatif hissede alım yaparak mağdur olan yatırımcılara her gün bir yenisi ekleniyor. İntegral Menkul Değerler müşterisinin Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yaptığı başvuruyla yeni bir mağduriyetin yaşandığı ortaya çıktı. İddiaya göre çalıştığı aracı kurumun dealer’ının önerisiyle yüzde 700 prim yapmış bir hisseyi alan yatırımcı, kısa sürede parasının yarısını kaybetti. Mağdur yatırımcı hakkını aramak için SPK’ya başvurdu.
Son dönemde halka arz edilen ve fiyatı 3 liradan 25 liraya kadar yükselen bir hissede dealer’ın tavsiyesi üzerine alım yaptığını öne süren yatırımcı, SPK’ya verdiği suç duyurusu dilekçesinde, F.K isimli İntegral Menkul dealerı’nın kendisini organize bir şekilde mağdur ettiğini iddia etti. SPK’ya verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Borsa ve hisse senetleri konusunda çok fazla bilgiye sahip değilim. İntegral Menkul Değerler’de çalışmakta olan F.K. isimli dealer aracılığıyla portföyümü yönetmekteydim” diyen yatırımcı, mağduriyet iddiasını şöyle aktardı:
“HİSSELERİMİ SATMASINI SÖYLEDİM AMA BENİ ENGELLEDİ”
“Portföyümde spekülatif olmayan hisseler taşımaktaydım. İşlem yaparken telefonla iletişim kurduğum F.K, Mart 2013 sonlarına doğru bana bir hisse önerdi. Çalıştığım aracı kurumun görevlendirdiği bir kişinin önerisi üzerine bu hisseyi aldım. Ben aldıktan sonra Hisse bir miktar prim yapınca F.K’yı arayarak hisselerimi satmasını söyledim. Ancak F.K. biraz daha beklememi hissenin yükseleceğini söyledi ve hisseleri satmamı engelledi. Daha sonra Nisan ayının ilk günlerinden itibaren hissede sert düşüş başladı. Hisseler alıcısız bir şekilde gerilemeye başladığında İntegral Menkul Değerleri arayarak hisseleri bana aldıran ve satılmasını talep ettiğimde beni engelleyen F.K.’ya ulaşmak istedim. Ancak kurumdan ayrıldığını öğrendim.
Durumu aracı kurum yetkililerine aktardım ve mağdur olduğumu söyledim. Aracı kurum yetkilileri inceleme yapıp beni bilgilendireceklerini söyleseler de net bir sonuç alamadım. SPK lisanslı ve İntegral Menkul Değerler çalışanı olduğu için güvendiğim F.K’nın bana kısa sürede yüzde 700 prim yapan bir hisseyi aldırdığını sonradan öğrendim. Ayrıca ben hissemi satmak isteyince engellemesi ve hissede sert düşüş başlayınca kurumdan ayrılması beni kuşkulandırdı. Yapılan bu işlemlerin organize ve kasıtlı olduğunu düşünüyorum. F.K’nın şirketten ayrılması ve yaşadıklarımdan dolayı paniğe kapıldığım için hisseleri büyük zararla sattım. Olay sonrası cep telefonundan yaptığım aramada F.K. 100 bin lotluk beklenmedik bir satış geldiğini bu satış bitince fiyat hareketlerinin normale döneceğini söyledi, daha sonra kendisini birileriyle konuşup yeni alım yaptıracağını söyledi. F.K’nın bu açıklamaları ve hissede yaşanan sert fiyat hareketleri kendisinin organize bir işin içerisinde olduğunun hisseyi indirip çıkaranları yakından tanıdığını bir göstergesi.
Daha sonra yaptığım araştırmalarda benim gibi çok sayıda kişinin bu şekilde mağdur olduğunu öğrendim. Bazı spekülatörler aracı kurumlarda çalışan dealerlarla işbirliği yaparak fiyatını yukarı çektikleri hisseleri elden çıkarıyorlarmış, hisseleri yüksek fiyattan müşterilerine satan aracı kurum çalışanlarına da komisyon veriyorlarmış. Bu iddialar ve İntegral Menkul Değerler Dealerı F.K.’nın yaptıkları bu işin organize bir iş olduğunu gösteriyor.
F.K’nın hisse fiyatı rekor seviyeye ulaştıktan sonra bana hisse aldırması, daha sonra bu hisseleri satmamı engellemesi ve ardından sert düşüşün başlaması ile birlikte İntegral Menkul Değerler’den ayrılması tesadüf olamaz.”
SPK’DAN İNCELEME TALEP ETTİ
Mağdur yatırımcı suç duyurusu dilekçesinde; yatırımcı güvenini kötüye kullanma ve sahtecilik, sermaye piyasası araçlarını kendisinin veya başkasının menfaatine satmak, kullanmak suçunun işlenmiş olduğu iddiasıyla SPK’dan konuyla ilgili inceleme yapmasını talep etti. İddialarla ilgili bilgi almak için aradığımız İntegral Menkul Değerler ise açıklama yapmayacağını beyan etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YILDIZ 30 Nisan 2013 23:33

    Orge enrrjı 32.50 den bır ayda 4 tl dustu sımdı senelerce bekle cıkarmı dıye

  • uu30 Nisan 2013 20:28

    hisse ne ki ?

  • yıldız30 Nisan 2013 09:53

    bu dealer değil İNTEGRALİN kendi dolandırıcılıgı aynı şekilde bende aynı hıssede yasadım ne yazıkkı ben yarısını kurtaracak kadar dahı şanslı olamadım portföyümün hepsini kaybettim.aynı zaman aynı kurum aynı kişiler şimdi yuksekten neden aldın diyenler cogunluktaya ama o durumu sizler yasayasaydınız aynını yapardınız.

  • yalannnnn26 Nisan 2013 15:18

    gedik yaz integral yaz bursa yı yazma

  • kafu26 Nisan 2013 11:13

    Ekmek alıken sıcakmı bayatmı diye bakıyon...araba alırken servise gösteriyon öksürünce dr gidiyon tometoss alıken seçip alıyon....hisse alırken nıye bakmıyon...:)

  • erhan25 Nisan 2013 09:12

    3 den 30 a çıkmış bir hisse nasıl zirve fiyatlardan alınır anlamıyorum.

  • SERKAN Ç24 Nisan 2013 18:00

    ARACI KURUM ÇALIŞANIYIM VE MAALESEF BUNLARIN GIBILER YUZUNDEN BIZDE İŞİMİZİ DÜZGÜN YAPAMAZ HALE GELDIK.VE BU DURUMUN ARACI KURUM VE BANKALARIN HACIM BASKISI YUZUNDEN KAYNAKLANDIGINI DÜŞÜNÜYORUM.KÜÇÜK YATIRIMCILARA TEK TAVSIYEM ENDEKS 50 KAGITLARINDAN DISARI CIKMAYIN.ÇOK ZARAR EDENLER BAYA SAYDIRMISLAR AMA SUCU KENDILERINDE DE ARAMALILAR. KOLAY PARA YOK.1 KOYUP 5 ALMAK YOK.

  • hami24 Nisan 2013 16:28

    Kazanırsan Allah'dan, kaybedersen DEALER'dan :)) Bu hikayelerin sonu yok. Allah çalışana sabır, yatırımcısına da akıl fikir versin. Dipten alayım tepeden satayım, oldu canım, sen gördün mü 100 cambazı bir ipte:)

  • murtaza şafak24 Nisan 2013 13:36

    aracı kurum çalışanlarının büyük çoğunluğu aynı......müşteriyi yolmak için varlar...borsadanda anladıkları yok...

  • yemezler24 Nisan 2013 13:18

    Dunya da borsa denen olay soygundur, Waterloo savasi sonrasi İNgiltere borsasinda onceden duyan Rotchildler cok para yapmistir, O gun bugun borsa dunya daki herkesi surekli ters koseye yatirmaya yarar ve kolay para kazandirir en tepedekilere

  • 24 Nisan 2013 13:18

    Çok düşük borsa komisyon ücreti talep aracı kurumlar bana hic güven vermiyor.

  • flamenco7224 Nisan 2013 13:12

    Diktatör olsam bu adamı ne yapardım kimbilir...

  • Misafır24 Nisan 2013 12:55

    BİST vurguncu komisyoncuların işgali altında.Borsaya yeni katılan şirketler bilincli bir şekile yatırımcıları magdur ettiler.Bunlara bir dur diyecek babayigit yokmu bu ülkede.

  • atakan 24 Nisan 2013 12:50

    hep aynı paradan anlamayan adamın borsa da ne iş var el elin eşeğini türkü soylyerek ararmış

  • 24 Nisan 2013 12:19

    borsaya girdiğim güne lanet olsun depresyona girdim

  • 24 Nisan 2013 12:12

    REKLAM YAPIYORLAR BİST GELİN DİYE SAKIN GELMEYİN TAM 2 SENEDİR YAKLAŞIK 100 BİN ZARARDAYIM BUNLARIN HEPSİ VURGUNCU

  • 24 Nisan 2013 12:09

    SPK YA NASIL SUÇ DUYURUSU YAPACAZ CANIMIZI ÇOK YAKTI.GEDİK YATIRIMDAN ŞİKAYEÇİYİM

  • 24 Nisan 2013 12:08

    ETİLER İNCİ BÜFEYİ SATARKEN GEDİK YATIRIM YÜZDE 20 İSKONTOLU ÇOK KAR 2.81 DEN SATTILAR KAĞIT 2.82 Yİ HİÇ GÖRMEDİ

  • 24 Nisan 2013 12:05

    AYNI OLAYI GEDİK YATIRIM ETİLER İNCİ BÜFEDE YAPTI.ŞİMDİ TELEFONU YÜZÜMÜZE KAPATIYORLAR

  • mkk kaydı24 Nisan 2013 11:10

    bu tür dolandırıcılıklar mkk kaydı alınarak yapılıyor. patron aldığı mkk listesini anlaştığı manipülasyon çetelerine veriyor. onlarda isim isim takip yaptığı için sattırmamıştır. çünkü komisyon alıyorsa, kendisinin aldırdığı kişi satmış, ihanet etmiş olmasın diye sattırmamıştır. her şey bariz ortada.

  • derya24 Nisan 2013 11:08

    ben de garanti yatırım tavsiyesi ile Migros aldım aylardır çıkmasını bekliyorum, aslında ne diyorlarsa tersini yapacaksın