E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDefter değerinin altında işlem gören güçlü hisseler---

Defter değerinin altında işlem gören güçlü hisseler

Defter değerinin altında işlem gören güçlü hisseler
14 Ekim 2024 - 07:44 borsagundem.com

Borsanın güçlü hisseleri defter değerlerinin altında işlem görüyor. BIST 30’da F/K oranı en düşük hisseler arasında yer alan Türk Hava Yolları 2,01’lik F/K oranıyla en cazip hisselerden biri olarak öne çıkıyor

Temmuz ortasında görülen tarihi zirvenin ardından borsada yaşanan geri çekilme yüzde 20’yi aştı. Bu süreçte borsanın en büyük 30 şirketinin piyasa değerinde yaşanan düşüş 1 trilyon 80 milyar TL’ye ulaştı.

Borsada değerleme oranları ve gösterge endekslerin seyri yatırımcıların temkinli olması gerektiğine işaret ediyor. Bu göstergelerin başında BIST 100 Endeksi geliyor. Endeks, 200 günlük ortalamasının altında bulunuyor ve yukarı çıkmada zorlanıyor. BIST 100 Endeksi 8.876 seviyesinde.

Defter değerinin altındaki güçlü hisseler

Borsanın güçlü hisseleri defter değerlerinin altında işlem görüyor. Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki analizine göre BIST 30’da F/K oranı en düşük hisseler arasında yer alan Türk Hava Yolları (#THYAO) 2,01’lik F/K oranıyla en cazip hisselerden biri olarak öne çıkıyor. Onu takip eden Ereğli Demir Çelik (#EREGL) ve Ford Otosan (#FROTO) düşük Piyasa Değeri/Satış oranı ile dikkat çeken diğer hisselerden. Türk Hava Yolları’nın fiyatı 264 TL. Hisseye yönelik aracı kurumların hedef fiyat beklentileri ise 420 TL ile 514 TL arasında değişiyor. Ford Otosan’da ise kurum beklentileri 1.292 TL ile 1.684 TL arasında değişiyor. Yatırımcılar, bu yıl en çok altın ve gümüşten kazandı. Yılbaşından bu yana gümüş %32,56, gram altın ise %49,24 oranında artış gösterdi. Buna karşın, Brent petrolün fiyatında düşüş gözlenirken euro/ dolar paritesindeki dalgalanmalar dikkat çekiyor. Haftanın ilk günü yurt dışında gelecek verilere bakılacak. ABD’de tahvil piyasası kapalı, hisse senedi piyasası ise açık olacak. Paris Auto Show devam ederken, Volkswagen 3. çeyrek satışlarını açıklayacak. OPEC’in aylık raporu, ABD’de ise New York Fed’in 1 yıl sonrası TÜFE beklentileri takip edilecek.

Kardemir'den Cezayir'e ray satışıKardemir'den Cezayir'e ray satışı

 

Yılbaşından bu yana en çok hangi hisse kazandırdıYılbaşından bu yana en çok hangi hisse kazandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)