E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDeğer kaybeden TL BİST-100'de kar satışına neden oluyor---

Değer kaybeden TL BİST-100'de kar satışına neden oluyor

Değer kaybeden TL BİST-100'de kar satışına neden oluyor
06 Nisan 2016 - 13:33 borsagundem.com

Şeker Yatırım, gün ortası raporunda BİST-100'de kar satışı baskısı değer kaybeden TL ile birlikte devam edebileceğini belirtti.

Güne hafif negatif başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %0,81 düşüşle 82.288 seviyesinden tamamladı. Petrol fiyatlarındaki sınırlı toparlanma eğilimiyle birlikte yurtdışı borsalarda sınırlı pozitif eğilim var. BIST'te ise kar satışı baskısı devam ediyor. Gelişmekte olan ülke kurlarındaki son ki gündeki negatif baskıyla birlikte yurtiçi döviz kurlarında yükseliş eğilimi var. Döviz kurlarındaki yükseliş BIST'te satış baskısını artırıyor. Tahvil faizlerinde ise daha sınırlı negatif eğilim var. Piyasalar akşam açıklanacak Fed toplantı tutanaklarını takip edecek. Yurtdışında petrol fiyatları takip edilmeye devam edilecek. Petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi durumunda global büyüme endişelerinin tekrar gündeme gelmesiyle birlikte başta gelişmiş ülke borsaları olmak üzere borsalarda satış baskısının oluşması beklenir. Kısa vadede BIST'te kar satışı baskısı değer kaybeden TL ile birlikte devam edebilir.

Kar marjını artıran şirket yatırımcısını sevindiriyor mu?

Endeks bugün için 82.500'lerden geçen yükselen trend desteğini aşağı yönde ihlal etti.

Endeks kısa vadede 83.200 altında kaldıkça kar satışı baskısının devam etmesi beklenmektedir. Endeksin negatif eğilimden çıkması için bu seviye üzerinde yükselen hacimle kapanış gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu seviye altında endeksin ilk etapta önemli destek olan 14 GHO seviyesi olan 81.900'de endeks destek bulabilir. Endekste 14 GHO aşağı kırılmadıkça oluşan düşüş kısa vadeli ihlal olarak kalabilir. Kısa vadede endeksin 81.900'ü aşağı kırması durumunda endeksin düşüşünü 80.000-80.500 aralığına doğru hızlandırması beklenmektedir. MACD gibi orta vadeli göstergenin Sat konumunda olması ve kısa vadeli göstergelerdeki zayıflama endekste kar satışı baskısının kısa vadede devam edeceğine işaret ediyor. Gün içi pozisyonlar için 81.800 zarar-kes seviyesi olarak takip edilmelidir. Endeksin 83.000 ve üzerine düşük hacimli yükseliş gerçekleştirmesi ise satış fırsatı olarak takip edilebilir.

Şeker Yatırım

Moody's'ten Türk bankacılık sistemi için açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)