E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDeğerli Frank endişelendiriyor---

Değerli Frank endişelendiriyor

Değerli Frank endişelendiriyor
24 Ağustos 2011 - 11:13 borsagundem.com

İsviçre Frangı´ndaki aşırı değerlenme nedeniyle Euro Bölgesi borç krizinin derinleşemesinden endişe ediliyor

UBS Wealth Management, yaptığı açıklamada, Doğu Avrupa´daki kredi kullanıcılarının İsviçre Frangı´ndaki aşırı değerlenme nedeniyle Batı Avrupa bankalarına olan borçlarını ödemekte zorlanmaları halinde Euro Bölgesi borç krizinin derinleşebileceğini belirtti.
UBS Wealth Management analisti Kilian Reber´in hazırladığı rapora göre Macaristan, Polonya ve Hırvatistan´daki tüketicilerin Unicredit SpA, Erste Group Bank AG, Raiffeisen Bank International AG ve Bayerische Landesbank´a 80 milyar İsviçre Frangı borçları bulunuyor. İsviçre Frangı, Mayıs ayından bu yana Macar Forinti karşısında yüzde 8, Polonya Zlotysi karşısında yüzde 14 ve Hırvat Kunası karşısında yüzde 10 değer kazandı.
Reber, güçlü İsviçre Frangı´nın Doğu Avrupa´da temerrütleri tetiklemesi ve Batı Avrupa bankalarını yeni kurtarma arayışlarına gitmek zorunda bırakarak Euro Bölgesi borç krizini derinleştirmesi olasılığını yüzde 20-30 olarak gördüğünü vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)