E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir arttı, bakır fiyatları düştü---

Demir arttı, bakır fiyatları düştü

Demir arttı, bakır fiyatları düştü
14 Kasım 2023 - 08:04 borsagundem.com

Bakır fiyatları düştü, yatırımcılar ABD enflasyon verilerine odaklandı. Demir cevheri, emlak sektörü teşvikleri ve düşük ithalat nedeniyle arttı

Bakır fiyatları, güçlenen ABD Doları karşısında hafif düştü. Piyasalar, Fed'in enflasyonu dizginlemek için faiz oranlarını daha da artırıp artırmayacağına dair netlik sunabilecek ABD'den gelen temel enflasyon verilerine odaklandı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.05'te %0,1 düşüşle 8.159,50 dolar/tona geriledi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda aralık ayı bakır kontratı, %0,7 artışla 67.480 yuan/tona (9.257,53 dolar) yükseldi.

Fed yetkilileri, son günlerde Fed'in agresif faiz artırım döngüsünün bittiği yönündeki piyasa beklentilerine karşı çıktı.

Analistler, Fed'in faiz oranlarına ilişkin bir sonraki hamlesini belirleyebilecek temel ABD enflasyon verileri öncesinde de temkinli davranıldığını belirtti.

Demir cevheri, emlak sektörü teşvikleri ve düşük ithalat nedeniyle arttı

Demir cevheri vadeli işlemleri, piyasa katılımcılarının Çin'de emlak sektörüyle ilgili teşvikleri ve sevkiyatlardaki düşüşü değerlendirmesiyle yükseldi, ancak kazançlar çeliğe olan zayıf talep nedeniyle sınırlı kaldı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, TSİ 06.30'da %0,3 artışla 965,5 yuan/tona (132,39 dolar) yükseldi ve iki yılın en yüksek seviyesine yakın seyrediyor.

Analistler, demir cevheri vadeli işlemlerinin, inşaat ve imalat faaliyetlerinde teşvik kaynaklı toparlanma ve geçtiğimiz hafta Avustralya ve Brezilya sevkiyatlarında çok daha somut düşüş beklenmesiyle desteklendiğini belirtti.

Singapur Borsası'nda Aralık ayı demir cevheri, %0,8 düşüşle 127,1 dolar/ton geriledi.

Öte yandan analistlere göre kışa girerken Çin'in birçok bölgesinde keskin sıcaklık düşüşleri nedeniyle çelik talebi mevsimsel olarak zayıfladı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,4, sıcak haddelenmiş rulo %0,5, filmaşin %0,4 ve paslanmaz çelik %0,8 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)