E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri Çin'deki güçlü taleple yükseldi---

Demir cevheri Çin'deki güçlü taleple yükseldi

Demir cevheri Çin'deki güçlü taleple yükseldi
24 Eylül 2024 - 06:43 borsagundem.com

Demir cevheri fiyatı, Çin'in büyümeyi artırmak için bir dizi önlem açıklamasının talep görünümü desteklemesinin ardından yükseldi

Çin'in Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) en çok işlem gören Ocak ayı demir cevheri kontratı %0,52 artışla ton başına 672 yuan (95,22$) oldu.

Singapur Borsası'nda gösterge Ekim ayı demir cevheri %2,11 artışla ton başına 91,35$'dan işlem gördü.

Çinli danışmanlık şirketi Mysteel'in yayınladığı bir notta, “Çin'in ithal demir cevheri piyasasının temelleri geçtiğimiz hafta aydınlandı, zira yerel çelik üreticilerinin artan üretimi hammadde talebinin güçlü kalmasını sağladı” denildi.

Mysteel, son kullanıcı tüketiminin canlanmasıyla çelik satışlarından elde edilen karların toparlanmasının ardından yurtiçi çelik üreticilerinin sıcak metal üretimlerini yavaşça artırdığını ve 1-7 Ekim tarihleri arasındaki Ulusal Gün tatili öncesinde üreticilerin demir cevherine yönelik ikmal talebinin temelleri daha da iyileştireceğini ekledi.

Çinli finans bilgi sitesi Hexun Futures, arz gücünün azalmaması ve kısa vadeli stok baskısının nispeten büyük olması nedeniyle tatil öncesi ikmalin gücüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Hexun Futures'a göre, demir cevheri fiyatlarının tatil öncesinde dalgalanması bekleniyor.

Steelhome verilerine göre, Çin'deki limanlarda toplam demir cevheri stokları 20 Eylül itibariyle haftalık bazda %1,87 düşüşle 146,6 milyon tona geriledi.

Benzine gece yarısı zammı!Benzine gece yarısı zammı!

 

Altında alıcı kaldı mı?Altında alıcı kaldı mı?

 

Altının kilogram fiyatı yükseldiAltının kilogram fiyatı yükseldi

 

Emtia piyasasına Fed dopingiEmtia piyasasına Fed dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)