E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri fiyatları Çin'de talep umuduyla yükseldi---

Demir cevheri fiyatları Çin'de talep umuduyla yükseldi

Demir cevheri fiyatları Çin'de talep umuduyla yükseldi
21 Ağustos 2024 - 07:54 borsagundem.com

Demir cevheri fiyatları, Çin'de konut sektörüne desteğin talep görünümünü canlandırmasıyla bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı

En büyük tüketici olan Çin'deki destekleyici gayrimenkul önlemlerinin önümüzdeki aylarda talebin artacağına dair umutları canlandırmasıyla, vadeli demir cevheri fiyatları son bir haftanın en yüksek seviyelerine tırmandı.

Çin'in Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) en çok işlem gören Ocak ayı demir cevheri kontratı, TSİ 06:05 itibariyle %2,54 artışla 727,5 yuan/ton (102,00 USD) ile 14 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Singapur Borsası'ndaki gösterge eylül ayı demir cevheri %2,09 artışla ton başına 97,5 dolara yükselerek 14 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ANZ analistleri bir notta, "Çin'de en az 10 şehir yönetimi, piyasa talebinin daha büyük bir rol oynamasına izin vermek için yeni konut fiyat kurallarını gevşetti veya kaldırdı. Pekin'in ayrıca yerel yönetimlerin satılmayan evleri satın alması için yeni bir finansman seçeneğini değerlendirdiği söyleniyor" dedi.

Everbright Futures analistleri bir notta, inşaat demirinde iyileşen temeller nedeniyle görülen istikrar işaretlerinin cevher piyasasında da havayı desteklediğini söyledi.

Ancak analistler, çelik hurdasının demir cevheri karşısındaki maliyet rekabetinin cevhere yönelik iştahı azaltabileceğini ve fiyat artışlarını sınırlayabileceğini söyledi.

Küresel emtia piyasasının kazananları ve kaybedenleriKüresel emtia piyasasının kazananları ve kaybedenleri

 

Emtia piyasasında yeni endişe: La Nina hava olayı!Emtia piyasasında yeni endişe: La Nina hava olayı!

 

Emtia piyasasında değerli metaller öne çıktıEmtia piyasasında değerli metaller öne çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)