E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri, haftalık kazanca yöneldi---

Demir cevheri, haftalık kazanca yöneldi

Demir cevheri, haftalık kazanca yöneldi
23 Ağustos 2024 - 08:49 borsagundem.com

Demir cevheri, kısa vadeli talepteki düşüşle geriledi ancak haftalık kazanca yöneldi

Demir cevheri vadeli işlemleri, kısa vadeli Çin talebindeki sürekli düşüşün yatırımcılar arasında yeniden temkinliliğe yol açmasıyla düştü, ancak önümüzdeki yoğun inşaat sezonunda alımların artacağı beklentileri fiyatların haftalık kazanca yönelmesini sağladı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Ocak vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %1,09 düşüşle 728 yuan/tondan tamamladı. Bu hafta şu ana kadar %3 değer kazandı, ancak yılbaşına kıyasla hala %22,3 daha düşük seyrediyor.

Singapur Borsası'ndaki gösterge eylül ayı demir cevheri, TSİ 06.33'te %0,15 düşüşle 97,2 dolar/ton seviyesinde işlem gördü ve bu hafta şimdiye kadar %5,6 artış gösterdi.

Analistler, demir cevheri talebini ölçmek için bir gösterge olan sıcak metal üretiminin art arda beşinci haftada da düşüşünü sürdürdüğünü ve bunun da yakın vadeli cevher tüketiminin durgun kaldığını gösterdiğini söyledi.

Bununla birlikte, haftalık kazanç, sürekli ve keskin fiyat düşüşlerinin, özellikle de üretim yönlü inşaat faaliyetlerinin tipik olarak arttığı 'altın Eylül' öncesinde bir dip alım dalgasını teşvik etmesinin ardından geldi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki çelik göstergeleri kayıplarını sürdürdü. İnşaat demiri %0,5, sıcak haddelenmiş rulo %1,16, filmaşin %1,25 ve paslanmaz çelik %0,54 geriledi.

DCE'de koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %1,77 ve %0,4 düştü.

Alüminyum fiyatlarında 6 haftalık rekor!Alüminyum fiyatlarında 6 haftalık rekor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)