E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevherinde 'Çin' etkisi---

Demir cevherinde 'Çin' etkisi

Demir cevherinde 'Çin' etkisi
09 Ekim 2024 - 08:48 borsagundem.com

Dalian'da demir cevheri, Çin'deki teşvik iyimserliğinin azalmasıyla düşüşe geçti

Dalian'da demir cevheri vadeli işlem fiyatları, Çin'in büyük teşvik paketini takiben daha fazla mali önlem alınmamasının yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması ve piyasanın daha önce teşvik kaynaklı çılgınlığının azalmasıyla düştü.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) ocak ayı demir cevheri kontratı, önce %4'ten fazla düştükten sonra, TSİ 06.02'de %3,16 düşüşle 781,0 yuan/ton (110,54 dolar) seviyesinde işlem gördü.

Singapur Borsası'ndaki gösterge Kasım ayı demir cevheri, %0,48 artışla 105,5 dolar/tona yükseldi.

Bir analist, Pekin'in ekonomik büyümeyi artırmak için anlamlı bir teşvik önlemi sunamamasının ardından metal vadeli işlemlerinin düştüğünü söyledi.

Bir başka analist ise “Fiyatlar, Çin teşvikleri için açıkça abartılmış beklentilerle geri çekildi” dedi.

Analistlere göre endüstriyel metallerin uzun vadeli kazançlar elde edebilmesi için piyasanın Çin'de sürdürülebilir toparlanma ve ekonomik büyüme işaretleri görmesi gerekiyor.

DCE'de koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %3,25 ve %3,3 düştü. Koklaşabilir kömür seansın başlarında %4'ün üzerinde değer kaybetmişti.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki çelik göstergeleri değer kaybetti. Sıcak haddelenmiş rulo %2,6 düşerken, inşaat demiri %2,26, paslanmaz çelik %0,8 geriledi ve filmaşin yatay seyretti.

Altında düşüş sürüyorAltında düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)