E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir fiyatlarında düşük stok yükselişi---

Demir fiyatlarında düşük stok yükselişi

Demir fiyatlarında düşük stok yükselişi
20 Aralık 2023 - 08:14 borsagundem.com

Demir cevheri fiyatları Asya'daki ilk işlemlerde düşük stoklar nedeniyle yükseldi. Bakır fiyatları ise Asya'daki seansının erken saatlerinde durağan seyrediyor.

Demir cevheri fiyatları Asya'daki ilk işlemlerde düşük stoklar nedeniyle yükseldi. Ancak Huatai Futures analistleri, demir cevheri talebinin Çin'deki düşük sıcaklıklar ve kar yağışı nedeniyle çelik talebinin zayıfladığına dair işaretler gösterdiğini ayrıca, çelik fabrikalarında artan kayıpların daha fazla bakıma ayrıldığını söylüyorlar.

Analistler, piyasanın yaklaşan tatillerde üretimi sürdürmek için çelik üreticilerinin hammadde ikmaline odaklanacağını belirtiyor. Dalian Emtia Borsası'nda en çok işlem gören demir cevheri kontratı %1,5 artışla 939,0 yuan/ton seviyesini gördü.

Bakır fiyatları durağan seyrediyor

Bakır fiyatları Asya'daki seansının erken saatlerinde durağan seyrediyor. Guangfa Futures analisti Peiyun Yu, bakır fiyatlarının 2024'te muhtemelen ABD Merkez Bankası'nın beklediği faiz kesintileri ve Çin'in devam eden gayrimenkul gerilemesinden etkilenebileceğini belirtiyor.

Analist, dünyanın önde gelen bakır tüketicisi olan Çin'in metalin fiyat hareketlerinde kritik bir faktör olmaya devam ettiğini belirterken emlak sektöründeki düşüşe rağmen, Çin'in altyapı harcamalarını finanse etmek için kullanılan 1 trilyon yuan değerindeki hükümet tahvilinin, bakır talebine bir nebze destek verebileceğini düşünüyor.

Vadeli işlemler için gösterge olan üç aylık LME kontratı 8.593,00 dolar/ton seviyesinde durağan seyrediyor.

Emtia piyasalarında "Fed" etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)