E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDemirören ne demek istedi?---

Demirören ne demek istedi?

Demirören ne demek istedi?
07 Haziran 2012 - 00:56 borsagundem.com

Demirören, FIFA Başkanı Blatter ile yaptığı görüşme sonrası şike sürecini değerlendirdi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, FIFA Başkanı Blatter ile yaptığı görüşme sonrası şike sürecini değerlendirdi. Demirören'in yaptığı bu önemli açıklamaların ne anlama geldiğini Hürriyet Dünyası yazarları ve spor kamuoyunun önde gelen isimlerine sorduk.Yıldırım Demirören ne demişti?
Demirören Blatter ile yaptığı görüşmenin ardından şike süreci ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:
"Kararlıyız. Türk futbolundan küfürü ve şiddeti sileceğiz. Plan ve projemiz hazır. Bunu da Blatter'e anlattık. Şike konusundaki görüşümüzü, neler yaptığımızı da izah ettik. Tahkim Kurulu kararını verdi. Bu süreç, Tahkim'in verdiği kararla bize göre bitmiştir. UEFA'nın istediği şekilde, özerk kurullar kararlarını almıştır. O defteri kapatıp, yeni sayfalar açıp, artık bundan sonra taraftarıyla, yöneticisiyle, federasyonuyla, basınıyla biraraya gelmiş kulüpler yaratarak gitmek istiyoruz"
İŞTE YORUMLAR
Erman Toroğlu (Hürriyet Gazetesi Yazarı) Avrupalının bir özelliği vardır. Vatandaşın beyanına güvenir. Ondan sonra terslik varsa işlemini yapar. Yalan beyan bildirirsen hiç affetmez. Yıldırım Demirören, Blatter'e doğru beyan mı verdi yalan beyan mı verdi. Yakında göreceğiz. İnşallah Demirören haklı çıkar. Keyif alırız. Ama tersi olursa sanırım Yıldırım Demirören yurtdışına uçak biletini alır ve uzun bir süre de geri dönemez.
Yalçın Doğan (Hürriyet Gazetesi Yazarı) : Şike süreci TFF için bitmiş olabilir. Ama yargı süreci hala devam ediyor ve henüz bitmiş değil. UEFA da buradaki şike davasının sonuçlarını bekliyor. Yani UEFA için de bu süreç bitmiş değil. Daha geçtiğimiz hafta 3 kulübümüzü başka nedenlerle de olsa Avrupa'dan men ettiklerini açıkladılar. Kısaca Türkiye Futbol Federasyonu kendi çalıp kendi oynuyor.
Ali Şen (Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı): UEFA üye federasyonların iç işlerine pek karışmaz. Ancak o ülkelerin federasyonlarının icraatlarının UEFA'nın temel kararları ile uyumlu olsun ister. Nasıl olması gerektiğini de maddelerle gösterir. Eğer bir ülkede UEFA'nın temel kararları dışında bir durum cereyan etmişse o zaman UEFA müdahale eder. İçinde bulunduğumuz süreçte TFF, UEFA ile paralel hareket etmediyse başımızı ağrır. TFF ve kulüplerin yönetim kurulları UEFA ile paralel çalışarak ve lobi yaparak başımızdaki iddia edilen sorunların problemsiz çözülmesini sağlamalıdır. Bunu yapamazlar ise başarısız sayılırlar.
Hakan Ünsal (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı) : Şike davası ile ilgili biz öyle bir karar verdik ki. "Saha içinde var saha dışında var ama şike yok dedik." Ben Demirören'in yaptığı bu açıklamanın açılımında 'biz ceza almayacağız' olduğunu sanmıyorum. Bu açıklama 'Biz üzerimize düşeni gerektiği şekilde yaptık. Artık nasıl bir karar çıkarsa kabul ediyoruz' anlamında bir açıklamadır. Ülke olarak bu süreci UEFA'dan ceza almadan kapatabilsek ama ben bunun pek mümkün olamayacağını düşünüyorum.
İlker Yasin (Doğan Yayın Grubu Spor Müdürü) ; Ben Yıldırım Demirören'in UEFA'nın alacağı kararları bilebileceğini düşünmüyorum. Demirören'e göre bu konu Türkiye'nin dinamiklerine göre bitmiştir. Keşke biz de onun kadar iyimser olabilsek. Sayın Başkan UEFA'nın dinamiklerini her zamanki gibi göz ardı ediyor. Bence bu süreç UEFA için henüz bitmemiştir.
Altan Tanrıkulu (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı) : Yıldırım Demirören, Blatter ile yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yapmış. Bundan sonra konuşulacak bir şey olmadığını söylemiş. Gereken kararların alındığını söylemiş. Ben de Demirören'in bu konuşmasının ardından fazla yorum yapmak istemiyorum. İnşallah gereken kararlar alınmıştır. Canı yanması gerekenin canı yeterince yanmıştır. Türk futbolu bundan sonra tünelin sonunu görmeye başlayacaktır.
Bilgin Gökberk (Hürriyet Gazetesi Yazarı) : Yıldırım beyin hala istifa etmemesi ve hala TFF Başkanı olması, onun Blatter’le buluşmasından daha önemli haber esasında bizim için ve bizi bu daha çok ilgilendiriyor.TFF Başkanı kim olursa onu kabul edecek Blatter, normal.
Yıldırım beyin konuşmalarından şunu anladım. Yine sıfir'dan başlıyoruz... Defter kapatmak, yeni sayfalar açmak filan....
Hep aynı, sıradan, basmakalıp cümleler..
Sık sık sıfırdan başlamanın iyi tarafi da yok mu, var.
Sıfir'dan fazla uzaklaşmıyoruz....
Daha şimdiden Abdullah Avcı’nın aldığı bir iki hazırlık maçı galibiyetinden TFF'sine pay çıkarması da ne kadar zor durumda olduğunu gösteriyor.
Allah yolunu açık etsin diyeceğim ama, zor, kapalı gözüküyor yol'u benim olduğum yerden. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)