E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDemirören sözleşmeleri değiştirdi---

Demirören sözleşmeleri değiştirdi

Demirören sözleşmeleri değiştirdi
10 Temmuz 2011 - 03:30 borsagundem.com

Bonservis ücreti yükseldi Demirören transfer sözleşmelerini değiştirdi

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören son dönemlerde futbolcu bonservislerine harcadığı paralarla eleştirilse de Türkiye’de transfer piyasasına her yıl yeni bir bakışaçısı kazandırmayı başardı. Sponsorluk, fon ve performans primine dayalı transfer sözleşmelerine imza atan Yıldırım Demirören, yıldız oyunculara Beşiktaş formasını giydirdi.
FUTBOLCU bonservislerine yılda ortalama 50 milyon Euro harcayan Süper Lig kulüpleri arasında öne çıkan Beşiktaş, son dönemlerde transfer sözleşmelerine yeni bir boyut kazandırdı. Transfere harcadığı paralarla eleştirilen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, yüksek bonservis ücretlerinden kurtulmak için sponsorluk, fon ve performans sistemiyle yıldız oyunculara Beşiktaş forması giydirdi.
Delgado’ya sponsor buldu
2006-2007 sezonunda Arjantinli Matias Delgado’yu Beşiktaş’a getiren Yıldırım Demirören, transferde sponsorluk sürecini başlattı. Basel’de oynayan yıldız oyuncunun bonservis ücreti 5 milyon Euro olarak açıklandı. Beşiktaş’ın forma sponsorluğunu da yapan Cola Turka, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Beşiktaş’a bu transfer konusunda sponsor oldu. Cola Turka Delgoda’nun kulübüne bu transfer için 4 milyon 875 bin Euro para ödedi.
Almeida’yı fon getirdi
Geçtiğimiz sezon ise, özellikle Portekiz futbolunda hakim olan fon şirketleri ilk defa Süper Lig’e transfer yaptı. Portekizli golcü Hugo Almeida’yı Beşiktaş fonla transfer etti. Avrupa’da 5 büyük futbol kulübüyle çalışan fon Beşiktaş’a gelerek Almeida’yı transfer etmek istediğini belirtti. Bunun üzerine harekete geçen Beşiktaş yönetimi fonla birlikte Portekizli golcü için 2 milyon Euro’luk bonservis bedelini Werder Bremen Kulübü’ne gönderdi. Yapılan mukaveleye göre Almeida’ya 10 milyon veya üstünde bir teklif gelmesi halinde bonservis bedelinin yüzde 55’i kulübe, yüzde 45’i fona gidecek. Beşiktaş satmak istemezse 3.5 milyon Euro’ya bu oyuncuyu tekrar alabilecek.
Beşiktaş son olarak da Adanaspor’dan transfer ettiği
Ersan Gülüm için farklı bir
transfer sözleşmesine imza attı. Adanaspor’a oyuncunun performansına göre ek ödeme yapılacak. Beşiktaş, genç yıldızın bonservisini 2 milyon Euro’ya aldı. Ancak 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında lig, kupa ve UEFA maçlarında oynarsa turuncu beyazlılara sezon başına 1 milyon Euro daha bonservis ücreti verilecek.
5 takım bonservise 45 milyon Euro verdi
BU sezon transferleri erken bitiren büyük kulüpler şimdiye kadar 45 milyon Euro harcadı. Bu sezon en çok bonservis parasını Fenerbahçe ödedi.
Sarı-lacivertliler 3 oyuncu için 17 milyon Euro bonservis parası verdi.
Sezon başında önemli oyuncularını Galatasaray ve Beşiktaş’a kaptıran Trabzonspor, yeni transfer ettiği oyuncular için 10 milyon Euro’luk bonservis parası ödedi.
Kadrosundaki yabancı oyuncuların fazlalığı nedeniyle yerli transfere yönelen Beşiktaş, bu sezon 9 milyon Euro’luk bonservis parası verdi.
Transfer sezonunda şimdiye kadar bonservis parası ödemeyen Galatasaray, oyuncuların ücretlerini yüksek tutarak önemli transferler gerçekleştiriyor.
Yayın gelirlerinin artmasıyla transfer çalışmalarına da ağırlık veren Kayserispor ve Gaziantepspor’da bonservis parası ödeyen kulüpler arasına girdi.
Kayserispor bugüne kadar 3.2 milyon Euro, Gaziantepspor ise 1.6 milyon Euro bonservis ücreti ödedi.
3 büyüklerin değeri 330 milyon Euro’yu geçti
SÜPER Lig’in en değerli üç büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kadrolarına kattıkları yeni oyuncularla değerini artırıyor. Transfer sezonun yeni başlamasına rağmen 3 büyük kulübün futbolcu değerleri toplamı 330 milyon Euro’yu geçti.
Süper Lig’in en değerli kadrosuna sahip Fenerbahçe son transferlerle 131 milyon Euro’luk değere ulaşmayı başardı.
Değer liginde 2’nci sırada bulunan Beşiktaş ise 108 milyon Euro’luk değere sahip.
Galatasaray’ın değeri ise 100 milyon Euro.
Şike operasyonunun sonucuna göre bu değerler değişebilir.
hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)